İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yunanistan ve Arjantin Ermeni toplulukları desteğiyle Karabağ’da ana okulu inşa ediliyor

Arjantin’de yaşayan Ermeni hayırseverler Devecyan ile Ekserciyan ailseleri, Kirkor Şimşioğlu, Yunanistan ile Kıbrıs Ermeni toplumu ve Artsakh (Karabağ) Hükümetinin ortak finansmanlan “Ermenistan” fonu Artsakh’ın Şuşi bölgesinde bulunan Karin Tak (Daşaltı) köyünde ana okulu inşa ediyor. 50’den fazla çocuğu için öngörülen ana okulun binası artık hazırdır. Binanın iç çalışmalarının tamamlanmasından sonra ana okulu yazın kapıları köyün 40 çocuklarına açacak. (Umarız dünyayay örnek olur. HYETERT)

Karabağ savaşın başında Azerbaycan askerlerinin saldırılarına karşı mükkemmel bir öz savunması yapan köyde şu anda yaşayan 650 sakinin ekseriyeti gençtir.
Karin Tak Muhtarı Mkhitar Aruşanyan’ın sözlerine göre köyede yıldan yıla doğum sayısı artıyor ve orada ana okuluna çok ihtiyacı var.
Aruşanyan “Köylülerimiz topraklarına bağlıdır. Savaş yıllarında bile köy mermi ve bombalar altındayken köylülerimiz evlerini terk etmedi. Bugün köyde peş peşe hayata geçirilen farklı projeler sayesinde sakinlerimiz daha refah bir yaşamla yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.