İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Yakın gelecekte Reform Merkezi kuracağız

Yakın gelecekte aktif, girişimci, kayıt içinde çalışan müteşebbislere gelişmeleri için  eşfinansman sunacak olan fonlar yaratılacak. Bilgi bugün 11 Kasım’da AB üyesi ülke elçileriyle buluşması esnasında Ermenistan başbakanı Karen Karapetyan’dan geldi. Yabancı misyon heyetine AB Ermenistan Delegasyonu Bşk., elçi Piotr Switalski başkanlık etti.

Başbakanlıktan NEWS.am’e verilen bilgiye göre başbakan AB’yle tüm yönlerde samimi, açık diyalog ve işbirliğinin önemini belirtti; iş idaresi, yolsuzlukla mücadele, insan haklarının korunması, hukuk-yargı reformları sürecinde Avrupa kültürünün hayata geçirilmesi ve deneyim değişimini gerekli gördüklerini kaydetti.
           
Yeni yılda, yeni konut-Yıllık %6’dan başlayan faizle
«Mortgage Genç ailelere uygun konut programı çerçevesinde 30 Aralık’a kadar yıllık %6’dan başlayan faizlerle kredi tahsis edilmektedir
Karapetyan, Hükümet Eylem Programına ilişkin olarak, yürütme organının başlıca sorununun azami adil ve eşit alan oluşturulması ve yatırım programlarının teşviki olduğunu ifade etti.
Başbakan, yakın gelecekte aktif, girişimci, kayıt içi çalışan müteşebbislere gelişmeleri için  eşfinansman sunacak olan fonlar yaratılacağını, dürüst vergi mükelleflerinin teşviki için adımlar atılacağını kaydetti.Yönetim kültüründe değişimin önemine değinen başbakan, ülkeyi geliştirme yolunda kayıt içine alma ve tüm alanlarda  yolsuzlukla mücadeleden başka yol görmediklerini belirtti. Bu bağlamda Karapetyan, yürütme organının yolsuzlukla mücadele konusunda somut yasama inisiyatiflerinde bulunacağını, Yolsuzlukla Mücadele Konseyi bünyesinin değişeceği, Konseye farklı toplum çevrelerinden temsilcilerin alınacağını kaydetti.
Elçi Switalski, AB’nin Ermenistan’ın dostu olarak,ülkenin ekonomik gelişimine, müteşebbis ortam, vergi ve gümrük idaresinin iyileştirilmesine destek olmaya hazır olduğunu belirtti.
Yolsuzlukla mücadele konusunda Switalski, hükümetin öngördüğü zengin etkinliklerden etkilenmiş olduklarını ve bu yönde sıkı işbirliğine hazır olduklarınıifade etti. Elçi seçim sürecinin düzenlenmesi, yargı sisteminin bağımsızlığı, insan haklarının korunması alanında işbirliği ve reformların gerçekleştirilmesinin önemine değindi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.