İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Avrupa ile değil, İslâm âlemiyle birlik olun”

Kudüs Yüksek İslami Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa İmamı Şeyh İkrime Sabri, AB’nin Müslüman bir ülke olan Türkiye’yi asla kabul etmeyeceğini belirterek, Türkiye’nin bunun yerine İslâm âlemi ile birlik olması gerektiğini kaydetti. Şeyh Sabri, “Çünkü Müslümanların birliği Müslümanları güçlendirir. Bu bağlamda Erdoğan’ın politikası İslam aleminde yoğun teveccüh gördü. Birinci Dünya Savaşı’nın en büyük sonucu Müslümanların bölünmesi oldu. İngilizler aramızı bozdu. Bunu düzeltmemiz lazım. Türk, Arap, Acem, Kürt olarak birleşmemiz lazım” ifadelerini kullandı. (Çağdaş zihniyet bu. Sonra da İslamafobiden yakınırlar. HYETERT)

İslami Bilgilendirme ve Kültür Çalışmaları Başkanı Naci Bekirat ise, İngiltere, Fransa, Almanya gibi Batı ülkelerinin Kudüs’te okullar açtıklarını hatırlatarak, “Maalesef çocuklarımızın çoğu hâlâ bu gayrimüslim okullarında yetişiyor. Türklerin en büyük eksiği benzer okullar açmamak oldu. Şimdi sizden en önemli talebimiz buralarda okullar açmanız ve çocuklarımızın sizin okullarınızda yetişmesi” ifadelerini kullandı.
FETÖ’nün Kudüs’te faaliyette bulunma girişimlerine de değinen Bekirat, “FETÖ üyesi darbeciler, Kudüs’te okul açmak istedi ancak buna izin vermedik. Darbe sonrası da çok şükür buradan kaçıp gittiler. Nereye olduğunu bilmiyorum ama kaçtılar” diye konuştu.

Yorumlar kapatıldı.