İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM İnsan Hakları Komitesi, Azerbaycan’da Ermenilerin durumundan endişeli

Birleşmiş Milletler(BM) İnsan Hakları Komitesi, Azerbaycan’da Ermeni azınlığına karşı baskı ve ayrımcılık uygulanmasından dolayı endişelerini dile getirdi. Konu, BM İnsan hakları Komitesinin, Azerbaycan hakkındaki 4. raporun sonuç kısmında ele alındı. Raporda, “Komite, Azerbaycan’da Ermeni azınlığın temsilcilerine karşı baskı ve ayrımcılık ifadeler hakkındaki haberlerden endişeli, Bir Ermeni soy ismi taşıyan insanların uyruklarına bakmaksızın Azerbaycan’a girişlerinin yasaklanması hakkındaki ihbarlar, bizim için endişe vericidir.” denildi.

İnsan Hakları Komitesi, Ermeni azınlığına karşı baskı ve ayrımcılığa karşı mücadele vermek ve bunları önlemek için gerekli adımların atılmasını Azerbaycan hükümetinden istedi.
Aynı zamanda resmi Bakü’ye, Ermeni soyismini taşıyan kişilerin Azerbaycan’a girmelerini bu kadar keyfi ve ayrımcı bir şekilde engel olmama çağrısı yapıldı.
BM İnsan hakları Komitesi, Azerbaycan’da gazeteci ve eylemcilere karşı uygulanan saldırılar ile ifade ve toplanma özgürlüğünün kısıtlamalarından dolayı endişelerini de ifade etti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.