İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

William Saroyan’ın “Ulan, Papağan mısın?” kitabı Aras Yayıncılık tarafından yayımlandı

İstanbul’da Aras Yayıncılık tarafından ABD’de yaşamış dünyaca ünlü Ermeni yazar William Saroyan’ın öyküleri içeren “Tso, Papağan mısın?” kitabı yaymlandı. Kitap artık Aras Yayıncılık sitesi üzerinden satışa çıkarıldı. Hovhannes Şeohmelyan tarafından Batı Ermenice’ye çevrilen kitabın editörlüğü Sevan Deyirmecyan ile Hrak Papazyan tarafından yapıldı.

“Tso, Papağan mısın?” kitabı yalnızca çocuklar için değil, yetişkinler için de keyifli bir okuma sunar.
Saroyan kimdir?
William Saroyan Bitlis’ten Amerika’ya göç etmiş Ermeni bir ailenin, orada doğan ilk ferdi olarak 31 Ağustos 1908’de Kaliforniya eyaletinin Fresno kasabasında dünyaya geldi. İlk öyküsü Story dergisinde 1933 yılında yayınlandı. 1934 yılında ise Randon House yayınevi tarafından The Daring Young Man on the Flying Trapeze and Other Stories isimli kitabı yayınlandı ve o yılın en çok satan öykü kitabı oldu.1939 yılında The Time of Your Life oyunuyla Pulitzer Ödülü’nü kazandı, ödülü reddetti.
Saroyan hayatı boyunca altmışı aşkın kitap -öykü, oyun ve roman yazdı. Vasiyeti üzerine, naaşının bir bölümü Ermenistan’a götürülerek Erivan’daki ünlüler panteonuna gömülür.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.