İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BD’deki Ermeni Diasporası Donald Trump’ın zaferle çıktığı seçimlerde hüsrana uğradı.

Ermeni Diasporası’nın desteklediği ve “Sözde Ermeni Soykırımı” iddialarını destekleyen Hillary Clinton başkanlık seçimlerini kaybederken başta Bob Dold, Mark Kirk olmak üzere Ermeni Diasporasına yakın Kongre Üyeleri seçimlerde başarısızlığa uğradı.

Image result for Bob Dold Mark Kirk
Seçim sonuçları gerek ABD Başkanlık koltuğuna gerekse Kongre üyeliğine seçilen isimler dolayısı ile Ermeni Diasporası açısından büyük bir yenilgi olarak görülmekte. 
Hillary Clinton, “Sözde Ermeni Soykırımı” konusunda ermeni iddialarını desteklemesine ilaveten seçim mitinglerinde yaptığı Terör örgütü PKK’nın suriye uzantısının silahlandırılması çağrıları ve FETÖ terör örgütü üyelerinden aldığı yüklü miktardaki bağışlar ile ABD’deki Türk seçmenin büyük çoğunluğunun desteğini kaybetmişti.

Donald Trump’ın Zaferi Türkiye – Amerika İlişkileri İçin de Bir Zafer
Donald Trump, Müslümanlara karşı yaptığı açıklamalar dolayısı ile her ne kadar ABD’deki Türk toplumunu hayal kırıklığına uğratmış olsada dış politika vaadleri ve Türkiye hakkındaki açıklamaları ile Türk Amerikan ilişkileri açısından başkanlık için en uygun isim olarak öne çıkmaktaydı. Donald Trump seçim mitingleri boyunca yaptığı açıklamalarda Türkiye’den övgü ile bahsetmiş ve   “Türkiye, IŞİD’e karşı birçok şey yapabilir. Eğer onlarla müzakere eden ben olsaydım IŞİD konusunda çok daha fazlasını yapacaklarını düşünüyorum” demişti.

15 temmuz ile ilgili görsel sonucu
Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi hakkında Türkiye’deki darbe girişimiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı övmüş, “Yaşanan darbe değildi, başarılı olmadı, girişim olarak kaldı ve bu durumu tersine çevireceğine dair Erdoğan’a epey güvendim” demişti.

Trump Clinton’dan 200 bin az oy almasına rağmen başkan oldu
Trump’ın Türkiye’ye Karşı Olumlu Yaklaşımı Seçim Sonrası Daha da İvme Kazandı
Trump’ın Türkiye’ye karşı olumlu yaklaşımı seçim zaferi sonrasında da artarak devam etmekte. Trump’ın Başkan Yardımcısı Mike Pence, seçim gecesi yaptığı açıklamada ‘Türkiye ile ilişkileri geliştireceklerini’ söyledi.

Trump’a yakın diğer bir isim olan Donald Trump’ın güvenlik ve istihbarat başdanışmanı emekli korgeneral Michael Flynn, FETÖ lideri Fetullah Gülen Hakkında bir yazı kaleme alarak “Arka bahçemiz Pensilvanya’ya rahatça yerleşmiş olan bu maskeli terör ve istikrarsızlık kaynağı tarafından Washington’ın gözü boyanırken NATO müttefikimiz Türkiye’ye engel olmak mantıksızdır. Türkiye’nin bakış açısıyla Washington, Türkiye’nin Usame bin Ladin’ine sığınak oluyor. 11 Eylül’den sonra Usame bin Ladin’in Türkiye’de güzel bir köyde yaşadığını ve aynı anda da Türk vergi mükelleflerinin vergileriyle fonlanan 160 okulu işlettiğini öğrenseydik ne yapardık?” dedi.
Donald Trump kazandığı zafer ile birlikte uslübünü değiştirerek  “Tüm Amerikanın Başkanı Olacağız. Bütün Uluslarla İyi Geçineceğiz” açıklamaları yaptı ve bugün itibari ile Müslümanlarla ilgili yaptığı olumsuz açıklamaları internet  sitesinden kaldırdı.

Yorumlar kapatıldı.