İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İstanbul’da iptal edilen Soykırım konseri Ermenistan’da yapılacak

Almanya, Dresden Senfoni Orkestrası tarafından Ermeni Soykırımı 100.yılı nedeniyle geçtiğimiz Nisan ayında hazırlanan ve 13 Kasım’da Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilecek olan “Aget” (Ağıt) adlı konserin iptal edildikten sonra, konserin Ermenistan’da yapılmasına karar verildi. Konser, 10 Kasım’da  A. Khachatryan konser salonunda gerçekleştirilecek. Konsere Ermenistan Filarmoni ve Gençlik orkestrası da katılacak.

Dresden Senfoni Orkestrası’nın “Aghet” konserini geçtiğimiz Nisan ayında seslendirmesi Türkiye ve Almanya arasında gerilime neden olmuştu. Aghet konserine Dresden Senfoni Orkestrası’nın aylık etkinlik programında da yer verilirken, konserin İstanbul Başkonsolosluğu’nda oda orkestrası ile seslendirileceği duyurulmuştu. Konser sonrasında Alman-Türk-Ermeni Dostluk Derneği oluşturulması da planlanıyordu.
Konsere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın da özel olarak davet edildiği Alman basınında yer almıştı.
 Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.