İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çağdaş Sefalet

Yemen’deki savaşın neden olduğu yıkıntılar ve acılar saymakla bitmez. Bunların başında gıda sıkıntısı çeken çocuklar geliyor. Hasta çocukların yüzde 40’ını kötü beslenen çocuklar oluşturuyor.  
Şiddetli gıda sıkıntısı sonucu hastanede yatan beş aylık Atan-Sanaa- Fotoğraf:
Krishnan Guru-Murthy/ITN 6-10-2016

İki resim
Image copyright STRINGER Image caption- Saida Ahmad Baghili, 18 yaşında Yemenli kadın el-Thawra hastanesinde tekerlekli sandalyede oturuyor. Aylardır açlık çeken kadın hastanede tedavi görüyor. Suudi liderliğindeki koalisyon güçlerinin uyguladığı ambargo sonucu gıda ulaşılmayan Yemen’de milyonlarca insan açlık çekiyor. Yardım kuruluşları, Suudi hava saldırıları ve ambargo nedeniyle Yemenlilere yardım ulaştıramıyor. Milyonlarca Yemenli gıda sıkıntısı nedeniyle ölümle burun buruna yaşam sürdürüyor. 31-10-2016
Resimde anadili Arapça, dini Müslüman ama mezhebi Şii olan 18 yaşındaki bir kadının durumu gözüküyor. Kadının bu duruma gelmesini, altın koltuklarda oturan Suudi Kralının, ABD ve İngiltere subaylarının yardımıyla Yemen’e uygulattığı saldırı ve ambargo sağladı.
Tapınmasını aksatmayan, lüks yaşantısından asla taviz vermeyen Suudi Kralı bağnaz Suni bir Müslümandır. Tıpkı diğer bağnaz Müslümanlar, dindarlar ya da doktrin taraftarları gibi vicdan acısı çekmez ve acıma duygusu bilmez.   

II. Dünya savaşında Nazilerin Yahudileri topladığı Dachau kampından kurtulan henüz 18 yaşında bir genç kız…
18 yaşındaki kız Yahudi olup, Nazilere göre, öldürülmesi gerekiyordu. Milyonlarca Yahudi öldürüldü, sınırlı sayıda Yahudi toplama kamplarından kurtulabildi.  
18 yaşındaki genç kız ve 18 yaşındaki bayanın fotoğrafını karşılaştırınız; Nazilerin Yahudilere uyguladığı baskı, şiddet ve işkence ile Suudi yöneticilerinin Yemen halkına uyguladığı arasında ne kadar fark görüyorsunuz?
degirmencinurettin@gmail.com
Nurettin Değirmenci
Elk. Yük. Müh.

Yorumlar kapatıldı.