İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenilerinin Patrik adayları belli oldu

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Ruhaniler Genel Meclisi tarafından Patrik Mesrop II Mutafyan’ın emekli edilmesine karar verildikten sonra Patriklik makamı için 4 isim aday gösterildi. “Arevelk” gazetesinde yer alan habere göre, Patrik Genel Vekili Aram Başpiskopos Ateşyan, Ruhani Kurul Başkanı Sahak Episkopos Maşalyan, Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Karekin Başpiskopos Bekçiyan ile Ermenistan’ın Gugark Diakosluğu’nun Ruhani Önderi Sebuh Başpiskopos Çulcyan aday gösterildi.

Hatırlanacağı üzere, ağır hastalığı nedeniyle 7 yıldan beri yoğun bakımda bulunan Patrik Mutafyan’ın, dini görevini yerine getirememesine rağmen yeni Patrik seçimlerine uzun zaman izin verilmiyordu. Turkiye Ermeni Tolumunun büyük bir kısmının, hükümetin isteklerie göre hareket eden ve daha önce hiç görülmeyen bir görev yapan Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan’a karşı olduğu biliniyor.
Aram Ateşyan, 7 Haziran’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı bir mektupta, Almanya Federal Meclisinin 2 Haziran’da aldığı Ermeni Soykırımı kararı için üzüntülerini dile getirmişti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.