İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’ye iftiralarla dolu, Başımıza bela olacak bir film

Yıllarca Türk aleyhtarı “Gece Yarısı Ekspresi” filmiyle uğraştık..Sonra ellerinden gelse Türkiye’yi parça parça edecek ülkelerin parlamentolarından geçirdikleri sözde Ermeni Soykırım yasa tasarıları bitmeyen baş ağrımız oldu. Türkiye’ye iftiralarla dolu İkinci Geceyarısı Ekspresi vakasının ikincisinin yolda olduğunu belirten Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu, ‘Başımıza bela olacak bir film; The Promise’ başlıklı yazısında yıllarca Türk aleyhtarı “Gece Yarısı Ekspresi” filmiyle uğraştıktan sonra, ellerinden gelse Türkiye’yi parçalayacak ülkelerin parlamentolarından geçirdikleri sözde Ermeni Soykırım yasa tasarılarının devamı olarak yakında yeni bir belanın daha karşımıza çıkacağını yazdı.

Ermeni tehcirini anlatan Hollywood yapımı “The Promise” isimli filmin yolda olduğu haberini veren Ali Eyüboğlu, “Otel Ruanda filmiyle tanıdığımız Terry George’un senaryosunu yazıp, yönettiği filmin başrollerinde Charlotte Le Bon, Oscar Isaac ve Oscar ödüllü Christian Bale gibi ünlü yıldızlar var. Film, bir aşk üzerinden 1915’teki Ermeni tehcirini anlatıyor ifadelerini kullandı.
İsmail Güneş’in de “Kervan 1915” adıyla Ermeni tehcirini filmini yaptığını, bunda bir sakınca olmadığının altını çizen Eyüboğlu, “Sorun, o filmde tarihi gerçeklere nasıl bakıldığında…
Filmi izlemedim. Fragmanı izledikten sonra kanaatim o ki “The Promise” adlı filmde “Aşk” işin bahanesi… Bu filmde asıl hedef, Türklerin Ermenilere soykırım yaptığına dair kara propaganda” diye yazdı.
Ali Eyüboğlu’nun yazısı şöyle devam ediyor:
“Filmi izlemeden böyle bir kanaate nasıl varıyorsun?” diyenler olabilir.
Birincisi izlediğim fragman, ikincisi de jenerikte filmin yapımcıları arasında gördüğüm bir isim…
Filmin yapımcıları arasında adı birinci sırada yer alan kişi kim biliyor musunuz?
Kirk Kerkorian…
Kim mi bu adam?
Geçen yıl 98 yaşında ölen Los Angeles’lı bir Ermeni…
“Ermenistan’ın baş finansörü” olarak bilinen Amerika’nın en zenginlerinden biri…
Ünlü film ve eğlence şirketi MGM’in sahibi, casino’lar kralı, Mercedes Benz’in ortağı olarak nam salan yapımcı için, şöyle der Ermenistanlılar:
“Azerilerin petrolü varsa bizim de Kirk Kerkorian’ımız var.”
Film dünyada vizyona girdiğinde göreceğiz Türk düşmanı olarak bilinen Kirk Kerkorian’ın giderayak başımıza nasıl bir bela açtığını!
Haberin Alındığı Kaynak»www.medyafaresi.com

Yorumlar kapatıldı.