İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan: Ermenistan ve ABD güçlü ortaklık ilişkilerine sahipler

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 2 Kasım’da ABD Savunma Bakanı yardımcısı vekili Michael Carpenter’ı kabul etti. Başkan Sarkisyan, diplomatic ilişkilerin tesisinden buyana iki ülke devletlerarası ilişkilerin sürekli yukarı yönde geliştiğini, iki dost ülkenin önümüzdeki yıl kutlanacak bu ilişkilerin tesisinin 25. Yıldönümüne son iki yılda sağlanan ciddi kazanımlarla yaklaştıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Sarkisyan özellikle Amerikan tarafının desteğiyle Ermenistan Savunma reformları, askeri tıp, insane amaçlı mayından arındırma ve barışın korunması alanlarında kabiliyetlerin artırılması olmak üzere savunma alanında Ermeni-Amerikan işbirliğinin önemini kaydetti. Sarkisyan, Michael Carpenter’ın ziyaretinin iki ülke bağlarının gelişimine katkıda bulunması umudunu belirtti.

Taraflar halihazırdaki iki ülke yüksek ilişki düzeyinin gelişiminin temelinde iki halkın karşılıklı saygı ve sempatisinin yer aldığını ve bugün Ermenistan ve ABD’nin hem ikili hem de çok yönlü formatlarda güçlü ortaklık ilişkilerine sahip olduklarını kaydetti.
ABD Savunma Bakanı yardımcısı vekili Michael Carpenter, barış gücü misyonlarına Ermenistan’ın katkıları için şükranını ifade etti.
Başkan Sarkisyan ve Michael Carpenter askeri, uluslararası ve bölgesel güvenlik alanlarında işbirliğinin önümüzdeki süreçte gelişimine ilişkin konuları irdelediler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.