İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’Lİ DOĞAN: “AZINLIK MEZARLIKLARI KORUMA ALTINA ALINSIN”

Ankara – CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, gayri Müslim azınlıkların mezarlıklarına yapılan saldırıların bir arada yaşama kültürüne olan saldırı anlamına geldiğini belirterek azınlık mezarlıklarının koruma altına alınmasını istedi. Adıyaman’ın Mara mahallesinde bulunan Süryani mezarlığına yapılan saldırıyı CHP’li Doğan, TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi.

Genel Kurul’da konuşan Doğan, Adıyaman’da Süryani mezarlığının bir saldırıya uğradığını, saldırı sırasında bazı mezarların tahrip edildiğini, üzerinde Süryanice ve Türkçe yazılı olan haç şeklindeki mezar taşları kırıldığını belirtti. Doğan, Adıyaman’daki Mor Petrus Mor Paulus Süryani Kilisesi’ne bağlı olan mezarlığa 2006 yılında da bir saldırı gerçekleştirildiğini, bu yılın Haziran ayında Hatay’da Yahudi mezarlığına da benzer bir saldırı yapıldığını anımsattı.
Ankaralı Ermenilerin bir dönem yoğun olarak oturduğu bugün Yenikent’e bağlı Zir Vadisi içinde bulunan Stanoz köyünün mezarlığı da defineciler tarafından tahrip edildiğini belirten Doğan, “Bir cemaatin, bir milletin, bir dinsel grubun mezarlıklarına saldırmak bir arada yaşama kültürüne saldırmaktır. Tarihimize saldırmaktır” dedi.
Doğan, saldırıların o mezarlarda yatanların çocuklarında ve torunlarında derin yaralara yol açtığını kaydederek “Bir an önce bu saldırıyı gerçekleştirenler yakalanmalı ve cezalandırılmalıdır. Gayri Müslim azınlıkların mezarlıkları koruma altına alınmalıdır talebinde bulundu.  

Yorumlar kapatıldı.