İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BM Komitesi Ermenistan’da kadın haklarına ilişkin durumu değerlendirecek

BM Kadınlara Yönelik Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi (CEDAW) Ermenistan’da kadın haklarına ilişkin durumu değerlendirecek. Komite resmi portalının verdiği bilgiye göre oturum 4 Kasım’da yapılacak… Ermenistan Kadınlara Yönelik Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesini onaylamış olup, Komite düzenli olarak ülkenin Sözleşme hükümlerini nasıl uyguladığını değerlendirmekte. Komite ve Ermenistan Hükümeti heyeti, kadın ve kızlara yönelik kalıcı stereotipler, her tip şiddetin kökten temizlenmesi, yüksek işsizlik düzeyi, düşük eğitim düzeyi ve etnik azınlıklar çerçevesinde erken evlilikler meselelerini masaya yatıracak.

***
BM Kadınlara Yönelik Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Komitesi (CEDAW) Ermenistan’da kadın haklarına ilişkin durumu değerlendirecek. Komite resmi portalının verdiği bilgiye göre oturum 4 Kasım’da yapılacak.
Ermenistan Kadınlara Yönelik Her Tür Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesini onaylamış olup, Komite düzenli olarak ülkenin Sözleşme hükümlerini nasıl uyguladığını değerlendirmekte.
Komite ve Ermenistan Hükümeti heyeti, kadın ve kızlara yönelik kalıcı stereotipler, her tip şiddetin kökten temizlenmesi, yüksek işsizlik düzeyi, düşük eğitim düzeyi ve etnik azınlıklar çerçevesinde erken evlilikler meselelerini masaya yatıracak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.