İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İngilizlerin Ermenileri Desteklemelerinin Nedenleri Neler Olabilir

İngilizler, çeşitli politik, ekonomik çıkarlarını elde etmek amacıyla kimi zaman askeri güçleriyle diğer ülkelere saldırırken, kimi zaman ise çeşitli stratejik oyunlar oynayarak hamleler yapmışlardır. İngilizlerin Ermeni milletini Osmanlı’ya karşı desteklemesi de bu anlayış sonucunda ortaya çıkmış bir stratejik hamle olarak tarih sayfalarına kaydedilmiştir. İngilizler, kendisine hedef gördüğü ve ele geçirmek istedikleri ülkelere, sayıca düşük oldukları için her zaman direk olarak saldıramamışlardır. Bu sebepten dolayı büyük devletleri parçalayıp bölerek onları yönetme yoluna gitmişlerdir. (Burada büyük bir yanlış var. Ermenistan’ın kurulmasını istemeyen ve engelleyen İngiltere’dir.HYETERT)

Tarih boyunca dünya üzerinde varlıklarını sürdüren milletler, çeşitli nedenlerden dolayı sürekli olarak birbirleriyle aktif ya da pasif olarak savaş halinde olmuşlardır. Tarihin eski dönemlerinden beri güç sahibi olmuş ve sahip olduğu gücü, dünyanın çeşitli bölgelerindeki amaçlarını hayata geçirebilmek adına kullanmış milletlerden bir tanesi de İngilizlerdir. İngilizler, sayıca çok fazla olmamalarına rağmen sahip oldukları siyasi ahlak ve zeka sayesinde dünya üzerindeki her türlü emellerini çeşitli yollardan ele geçirme yoluna gitmişlerdir.
İngilizler, çeşitli politik, ekonomik çıkarlarını elde etmek amacıyla kimi zaman askeri güçleriyle diğer ülkelere saldırırken, kimi zaman ise çeşitli stratejik oyunlar oynayarak hamleler yapmışlardır. İngilizlerin Ermeni milletini Osmanlı’ya karşı desteklemesi de bu anlayış sonucunda ortaya çıkmış bir stratejik hamle olarak tarih sayfalarına kaydedilmiştir. İngilizler, kendisine hedef gördüğü ve ele geçirmek istedikleri ülkelere, sayıca düşük oldukları için her zaman direk olarak saldıramamışlardır. Bu sebepten dolayı büyük devletleri parçalayıp bölerek onları yönetme yoluna gitmişlerdir.
O dönemde Osmanlı üzerinde direk olarak hamle yapamayan İngilizler, Osmanlı’nın kontrolünü ele geçirebilmek adına ülke içerisindeki milletleri ayaklandırmaya teşvik etmeye başlamışlardır. Bu sebepten dolayı da Osmanlı’ya tehdit oluşturma potansiyeli olan Ermeni milleti ile yakın ilişkiler içerisine girilmiş, buralara gizli ajanlar yollanarak çeşitli yollardan Osmanlı’ya karşı ayaklanma başlatılması sağlanmıştır. Yani İngilizler, kendilerinin yapamayacağı şeyi, zayıf halkaları kullanarak yapmaya çalışmışlar ve günümüze dek bu strateji de dünyanın birçok bölgesinde başarıya ulaşmıştır.
İngilizlerin Ermenileri Desteklemelerinin Nedenleri Neler Olabilir Adlı Yazımızla İlgili Düşüncelerinizi Yorum Kısmından Yazabilirsiniz.

Yorumlar kapatıldı.