İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Arsuz’da 502 yıllık tarihi kilise yenileniyor

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, dinlerin bir arada kardeşçe, hoşgörü içerisinde yaşadığı ilçede Haymaseki Camii’ndeki tadilat çalışmalarının ardından Uluçınar Mahallesi’nde bulunan Maryo Hanna Kilisesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi.

Ezanın, çanla birlikte huzur içinde yankılandığı ilçede Haymaseki Mahalle Muhtarı Süleyman Kılıç ve Cami İmamı Ahmet İldiz ile birlikte muhteşem işlemeleri ve zengin mimarisiyle dikkat çeken ve tamamlanma aşamasına gelen Haymaseki Merkez Camii’yi inceleyen Başkan Nazım Culha, en ufak ayrıntısının bile düşünülerek yeniden düzenlenen camiinin en kısa sürede bitmiş haliyle ibadete açılacağını ifade etti.

Haymaseki Merkez Camiinin Arsuz ilçe sınırları içerisindeki ikinci en büyük camii olacağını ifade eden Haymaseki Mahalle Muhtarı Süleyman Kılıç ve Cami İmamı Ahmet İldiz, başta Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha olmak üzere cami inşaatının bu aşamaya gelmesine emek ve destek veren herkese teşekkür etti.
Daha sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen, Hatay’ın en eski üçüncü kilisesi olan Maryo Hanna Kilisesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceleyen Başkan Nazım Culha, burada da yüklenici firmadan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 502 yıllık tarihi kilisenin hem Arsuz için, hem ilçede yaşayan Hıristiyanlar için, hem de inanç turizmi açısından büyük bir önemi olduğunu ifade eden Başkan Culha, restorasyon çalışmasında mevcut yapının korunduğuna dikkat çekerek, bu çalışmayla tarihi mirasa da sahip çıkıldığını ifade etti. İlçedeki farklı din ve inançların ibadetlerini rahatça yapabilmeleri adına ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Culha, ilçede camii ve kilisenin yanı sıra bir çok türbede de bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Başkan Nazım Culha’ya Maryo Hanna Kilisesi’ndeki çalışmaları incelerken, belediye meclis üyesi Corc Turan, Uluçınar Mahallesi Muhtarı Yakup Turan ve Hıristiyan vatandaşlar da eşlik etti.
haymaseki-cami-4

Yorumlar kapatıldı.