İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Diasporanın Ermenistan ekonomik yaşamında daha aktif katılıma sahip olmasını istiyoruz

Diasporanın Ermenistan ekonomik yaşamında daha aktif katılıma sahip olmasını istiyoruz. Beyan bugün 29 Ekim’de Amerikan Ermeni Asamblesi (AAA) Konsey Bşk. Caroline Mugar ve Mütevelli Heyeti eşbaşkanı Anthony Barsamian’la buluşması snasında başbakan Karen Karapetyan’dan geldi.

Başbakanlıktan NEWS.am’e veriln bilgiye göre,buluşmada AAA Mütevelli Heyeti üyesi Raffi Kasarjian ve AAA Bölge Direktörü Arpi Vardanyan da hazır bulundular.
Başbakan AAA’nın Ermenistan-Diaspora bağlarının pekişmesi ve Ermeni-Amerikan ilişkilerinin derinleşmesine yönelik çalışmalarını memnuniyetle karşıladı ve önemini vurguladı.
AAA temsilcileri başbaka Karapetyan’I atanması vesilesiyle kutladılar, Ermenistan’ın gelişimi ve ulusal düzeydeki programların gerçekleştirilmesine yönelik aktif çalışmalara devam edecekleri teminatı  verdiler.
Başbakan ülkede yeni ekonomik ilişkiler tesis etme gerekliliğine vurgu yaparak ʺ Diasporanın Ermenistan ekonomik yaşamında daha aktif ve hedef odaklı katılıma sahip olmasını istiyoruz, sadece hayri ve yatırım inisiyatifleriyle değil, aynı zamanda yeni yönetim kültürünü getirme anlamında da… ʺ dedi.
Buluşmada, Ermenistan-Diaspora bağlarının yeniden anlamlandırılması yanısıra Ermenistan ve AAA arasında işbirliği programlarına ilişkin konular irdelendi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.