İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Hollywood yıldızı”na layık görülen Aznavour’dan Türkiye’ye Soykırım mesajı

Fransa’lı Ermeni ünlü şansonye Charles Aznavour’a ABD’de “Hollywood yıldızı” verildı. 92 yaşındaki şansonye, Kaliforniya Eyalet Senatörü Kevin de Leon tarafından kendisine yıldız verilmesinden dolayı “Gururluyum ve çok mutluyum” dedi. Konuşmasında Ermeni Soykırımı’na da değinen Aznavour, soykırım olmasaydı kendisinin bir Türk şarkıcısı olabileceğine dikkat çekti.

“Ama şuan bir Fıransız şarkıcıyım. Bu da soykırımın amacına ulaşmayacağını gösteriyor. Zira her zaman hayatta kalanlar olur” diyerek, “Çok komik bulduğum şey şu: Türkiye bir şey kaybetti. Tek bir büyük şarkıcıları yok.” yorumunu yaptı.
Türkiye’nin, Ermeni Soykırımı’nı tanımasını isteyen Aznavour, “Eğer soykırım kelimesinden hoşlanmıyorsanız, istediğiniz başka bir kelimeyi seçin; ama gelin bu sorunu artık çözelim” demişti.
Pek çok meşhur şarkıları olan Aznavour, “Fransa’nın Frank Sinatra’sı” olarak tanınıyor. Ünlü şansonyenin tüm dünyadaki albüm satışı 100 milyonun üzerinde.
Ermenistan’daki 1988 tarili depremden etkilenenlere yardım yetiştirmek için yürüttüğün çalışmalarla da bilinen Aznavour, 2009 yılında İsviçre’de Ermenistan büyükelçisi olarak atanmıştır.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.