İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Berliner Zeitung”dan Erdoğan’a ”Ermeni” tepkisi

Gazetede bugün yayınlanan yorum yazısında şu ifadeler yer aldı: “Senfoni Orkestrası (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ı çok fazla provoke etmek istemediği için biraz hafifletilmiş bir program planlamıştı. ‘Aghet’ İstanbul Başkonsolosluğu’nda oda orkestrası boyutunda sunulacaktı. Örneğin ‘Soykırım, duyuyor musunuz soykırım’ başlığını taşıyan ve aslında programın bir parçası olan melodramın sunulması öngörülmemişti. Bu bir barış girişimiydi ve orkestra elemanları İstanbul Başkonsolosluğu’na danışmadan Erdoğan’ı konsere davet etmişlerdi. Ama onu tanıyanlar, barışçıl bir kişi olmayan Erdoğan’ın barış tekliflerine açık olmayacağını bilir. Yine de bu durum Alman hükümetinin (Türkiye’ye) bir ‘barış mesajı’ yollamasının önünde engel değil.”

***
Almanya’da yayınlanan Berliner Zeitung gazetesi, Alman Dışişleri Bakanlığı’nın, İstanbul’daki başkonsolosluklarında yapılması planlanan Dresden Senfoni Orkestrası’nın Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı için hazırladığı ‘Aghet’ (Ağıt) konserini iptal etmesini sayfalarına taşıdı.
Gazetede bugün yayınlanan yorum yazısında şu ifadeler yer aldı:
“Senfoni Orkestrası (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ı çok fazla provoke etmek istemediği için biraz hafifletilmiş bir program planlamıştı. ‘Aghet’ İstanbul Başkonsolosluğu’nda oda orkestrası boyutunda sunulacaktı. Örneğin ‘Soykırım, duyuyor musunuz soykırım’ başlığını taşıyan ve aslında programın bir parçası olan melodramın sunulması öngörülmemişti.
Bu bir barış girişimiydi ve orkestra elemanları İstanbul Başkonsolosluğu’na danışmadan Erdoğan’ı konsere davet etmişlerdi. Ama onu tanıyanlar, barışçıl bir kişi olmayan Erdoğan’ın barış tekliflerine açık olmayacağını bilir. Yine de bu durum Alman hükümetinin (Türkiye’ye) bir ‘barış mesajı’ yollamasının önünde engel değil.”
DW’nin aktardığına göre konsere Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da davet edilmişti.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.