İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ne, Nerede, Ne zaman» yarışması dünya birinciliği ilk kez Ermenistan’da yapılacak-Azerbaycan da davetli

«Ne? Nerede? Ne zaman?» yarışması  14. dünya birinciliği 12-13 Kasım’da Tsaghkadzor’da olmak üzere ilk kez Ermenistan’da yapılacak. Bilgi bugün 25 Ekim’de yapılan basın toplantısında Organizasyon Komitesi eşbaşkanı  Armen Aşotyan’dan geldi. Yarışma cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yüksek himayesinde hayata geçirilmekte.

Aşotyan açıklamasında ʺErmenistan geçtiğimiz yıl şampiyonayı ülkesinde düzenleme hakkı elde etti. Zeka-bilgi yarışmalarının Ermenistan’da derin köklere sahip olduğu bir sır değil, daha 80’li yıllardan gelmekte. Ermeni yarışmacılar BDT ve dünya çevrelerinde alınlarının akıyla kendilerini sergilediler. Bu alanda Ermenistan’ın bilgi yarışmalarıyla tanıtımı bunun mantıki devamıdır. Biz bir yıldır Organizasyon Komitesinde çalışıyoruzʺ dedi.
Ermenistan’ın bu yıl organizatör ülke olarak Azerbaycan’ı da davet ettiğini kaydeden Aşotyan ʺAzrilerden farklı olarak, onlara güvenlik garantisi verdik, daima duyurup propaganda yapıyorlar, biz benzeri şeyler yapmıyoruz. Ancak gelmeyi reddettiler. Birincilik onların ülkesinde yapılırken bizimkileri davet etmediklerini kaydedeyimʺ dedi.
Şampiyonaya bu yıl 24 ülkeden 56 ekip katılmakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.