İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lena Chamamyan İstanbul’daki konserde yeni albümünün tanıtımı yapacak

Ermeni asıllı Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan, “Yeniden Suriye’ye dönmeyi ve savaş sona erdiğinde, insanlar tiyatroya daha rahat bir şekilde gidip gösteri izlediğinde, şarkı söyleyip, dans edip, ağlayıp, mutlu olduğunda bir turne yapmayı istiyorum. Umarım savaş en kısa zamanda sona erer ve Suriye’nin tüm şehirlerinde bunu yapabilirim. Bu benim duam.” dedi. Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde konser veren genç sanatçı, yaptığı açıklamada, tanıtımına İstanbul’dan başladığı yeni albümünü ve Suriye’de devam eden savaşa ilişkin düşüncelerini anlattı.

Chamamyan, İstanbul’a üçüncü kez konser vermek üzere geldiğini belirterek, “Bu konser, ‘iki renk’ anlamına gelen yeni albümüm ‘Lawnan’ın tanıtımı da olacak. Göksel Baktagir ile iş birliği yaptığım ve tamamen Türk müzisyenlerle çalıştığım bir albüm oldu. Şarkıların 8’i Göksel’in. Biri benim bestem, biri Ermeni folk müziği. Sözleri ise bana ve menajerime ait.” ifadelerini kullandı.
Paris’te yaşayan genç sanatçı, zaman zaman Suriye’ye gittiğini aktararak, “Ben Suriye’de konser verdiğimde her şehrinde konser vermek istiyorum. Fakat şu anki durum nedeniyle, Halep, Humus, Rakka ve Palmira gibi yerlerde konser veremiyorum. Sadece Şam’da konser vermek istemiyorum. Yeniden Suriye’ye dönmeyi ve savaş sona erdiğinde, insanlar tiyatroya daha rahat bir şekilde gidip gösteri izlediğinde, şarkı söyleyip, dans edip, ağlayıp, mutlu olduğunda bir turne yapmayı istiyorum. Umarım savaş en kısa zamanda sona erer ve Suriye’nin tüm şehirlerinde bunu yapabilirim. Bu benim duam. Sadece umut etmiyorum, diliyorum. Savaşın en kısa zamanda sona ermesini diliyorum. Çünkü barışa ihtiyacımız var.” dedi.
Lena Chamamyan, Türk hayranlarının gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyete değinerek, şöyle devam etti:
“İlk albümümle birlikte şarkı söylemeye başladığımda, Türk dinleyicilerimin olması beni şaşırtmıştı. Çok fazla Türk dinleyicim var. Beni dinliyor ve şarkılarımı seviyorlar. Bazen şarkı sözlerinin Türkçe tercümelerini buluyorlar. Bir şarkıcı olarak bunun beni ne çok mutlu ettiğini tahmin edemezsiniz. Okuduğunuz şarkının sözlerini anlamayan kişiler sizi seviyor ve destekliyor. İstanbul’daki üçüncü konserim olacak. İstanbul’un müzik konusunda dünyadaki en zorlu şehirlerden biri olduğunu biliyorum.
Chamamyan’ın bir sonraki konseri, 27 Kasım’da İsveç’te gerçekleşecek.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.