İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanı: İlk Hıristiyan ülke ve Malta Hospitalier Şövalyeliği arasında köprü tesis edilmekte

Ermenistan Cumhuriyeti ve Kudüs, Rodos ve Maltalı St. Jean Egemen Askeri Misafirperver Tarikatı arasında yapıcı ruhla gelişen ilişkiler yıllara uzanan bir tarih sahip, ancak şu anda özgün, ben buna ilk Hıristiyan ülke ve kadim Malta Hospitalier Şövalyeliği arasında köprü tesis edilmekte olduğunu söylerdim. Beyan bugün 24 Ekim’de Malta Hospitalier Şövalyeleri Prensi ve Üstâd-ı âzamı Fra’  Matthew Festing’le  Erivan’da yapılan müzakereler sonrasında  düzenlenen ortak basın toplantısı esnasında cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi .

Taraflar hem ikili hem de uluslararası gündemdeki mseleleri ortak anlayış ortamında değerlendirdiler.
Malta Tarikatının daha 1988 yılındaki depremden bu yana yaptığı yardımların unutulmadığını ifade eden Başkan Sarkisyan işbirliği olanaklarının genişletilmsi, sağlık hizmetlerinin sunumu, acil durumlarda  sivil savunma ve bunu tertiplenmesi,ortak tarihçilik vb. konuların masaya yatırıldığını ifade etti.
Başkan Sarkisyan iki ülkenin en önemlisi aynı değerler sistemine sahip olduklarını, dolayısıyla bunun sorunların çözümüne benzeri yaklaşımlarda bulunma olanağı sağladığını kaydetti.
Sarkisyan bu vesileyle Ermenistan ve Papalık arasındaki müstesna ilişkilere de değinildiğini belirtti.
Görüşmede artık insanlık  dramına dönüşen Suriye’deki krizin de el alındığını söyleyen Ermenistan cumhurbaşkanı Hıristiyan olanların ve olmayanların burada büyük eziyetlere uğradıklarına dikkat çekti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.