İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Açıkça Terör Örgütü Kuruluyor İktidar Seyrediyor

Sözcü gazetesi 23 Ekim baskısında Can Ataklı; “Sosyal medyada ‘AKsilahlanma’ başlıklı twitleri gördüğümde ‘Artık bu kadar da saçmalık olmaz’ diye düşündüm“ diyor ve özetle şunları ekliyor: “Açıkçası inanmadım, çünkü “Aksilahlanma” başlığı ile halk Erdoğan’ı korumak için açıkça silahlanmaya çağrılıyor. Daha da ötesi bir terör örgütünün kuruluşu fütursuzca ilan ediliyor.[…] Osmanlı Ocakları 1453 derneği de bu kampanyaya destek verdiğini açıkladı. Demek ki bu bir iktidar projesi. Akıl alır gibi değil. Ancak gizli örgütlerin başvuracağı “silahlanma” çağrısı bizzat iktidar desteği ile açıktan yapılıyor.

Peki, bu silahlar kime karşı kullanılacak?Yeni bir darbe girişimi olacak da halk bu kez silahlarıyla mı sokağa taşacak? Yoksa iktidar içine düştüğü açmazdan kurtulmayı bir iç çatışma ile aşmayı mı düşünüyor? […] Bir iktidarın silahlı milisleri desteklemesi, otoritesinin kalmadığının itirafıdır. Devlet otoritesi olmadığında aysehur2016-01-03anarşi ve kaos doğar.
Siz silahlı milisler kurmaya ve bununla dehşet yaratmaya çabalayarak iktidarınızı korumaya kalkarsanız, size karşı da silahlı milislerin kurulmasının önünün açılmasına neden olursunuz. Hitler Almanyasındaki SA’lara benzer “Aksilahlanma”ya karşı başka “silahlanma” yolları açılırsa, ki bu kaçınılmazdır, sonumuzun ne olacağını yazmayı bırakın düşünmek bile insanın tüylerini ürpertir. İktidar içine düştüğü bataktan kurtulmanın yollarını milleti “silahla” birbirine düşürme arayışından bir an önce vazgeçmeli, emrindeki maganda CXpytHhU0AEh07ikesimlerin “kovboyculuk oynama” hevesini derhal önlemelidir. Gidiş iyi gidiş değildir. Bugün ülkemizdeki iktidar zihniyeti ile dünyayı kana bulayan Hitler kafası arasında sayısız benzerlikler var.
Hitler’in iktidara gelişi, aldığı oy, kazandığı koltuğu bırakmamak için her yolu denemesi, halkı yollarla, köprülerle, dev binalarla “kimsenin yapamadığı hizmeti yapıyoruz” diye kandırması, yargı, yürütme ve yasamayı tek elde toplaması, Alman halkını sürekli olarak “kendisini devirmek isteyen dış düşmanlara” inandırması, anayasaya “Führer” yani “yol gösterici” kavramını sokmak için dayatması, akla hemen gelen benzerliklerden birkaçı.
Şimdi buna bir de “silahlı milisler” kurma hevesi eklendi.
Hitler 1920’de Sturmabteilung, Türkçesiyle Taarruz Birliği adlı bir gençlik örgütü kurmuştu. Askeri nitelikler taşıyan bu örgüt silahlıydı ve isminin ErdoHitlokısaltması olan SA idi.
Ernst Röhm’ün önderliğinde kurulan bu örgüt Hitler faşizminin yükselmesinde çok etkili olmuştu.
Üyeleri kahverengi gömlekler giydiği için “Kahverengi gömlekliler” olarak anılıyordu.
Örgüt hesapta önce Nazi Partisi’nin toplantılarında güvenliği sağlamakla görevliydi. Ancak daha sonra komünist gruplara karşı saldırılar yapmaya başladı.
Ama bu saldırılar komünistlerle sınırlı kalmadı daha sonra “kendilerinden olmayan” herkese yönelik bir şiddet gösterisine dönüştü. Öyle ki Nazi Partisi’ne katılmayan ve sadece dans edip eğlenen gençlerin müzikli toplantıları bile basılır hale geldi.
SA’ların sayısı Alman Ordusu’nun mevcudunun 100 bin olduğu 1934’te 3.5 milyona kadar çıkmıştı ve artık örgütün elinde makineli tüfekler, ağır silahlar bile vardı.
Aynı yıl Hitler artık iktidar gücünü bütünüyle ele geçirmişti ve gerek sayı gerekse silah gücü olarak çok büyüyen SA’ların kendisine zarar vermeye başladığını gördü.
1 Temmuz gece yarısı SA’ya karşı büyük bir operasyon başladı. Çok sayıda SA üyesi idam edildi. Pek çok kişinin de bıçaklanarak öldürülmesi nedeniyle bu imha operasyonuna daha sonra “Uzun bıçaklar gecesi” adı verildi.
Hitler kendi yarattığı canavardan ancak böyle kurtulmuştu.[…] Makaleyi okumak için Sözcü gazetesi 23 Ekim baskısı Can Ataklı

Yorumlar kapatıldı.