İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Warlick: Aliyev, Sarkisyan’la buluşmaya hazır olduğunu ifade etti

Azerbaycan cuhurbaşkanı İlham Aliyev, Karabağ sorununun çözüm süreci çerçevsinde  Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la buluşmaya hazır olduğunu ifade etti. Beyan Trend Ajansının verdiği habere göre Bakü’deki basın toplantısında AGİT Minsk Grubu ABD’li eşbaşkan James Warlick’ten geldi. Warlick ʺBen Azerbaycan cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le şahsen konuştum. Karabağ sorununun çözüm sürecinde pozitif morale sahip olduğunu ifade etti. Buluşma ve önerileri değerlendirmeye hazır olduğunu belirtti. 


Karabağ sorunu meselesinde cumhurbaşkanlarının bir sonraki buluşmasını tertplemeyi de görüşeceğiz. Azerbaycan cumhurbaşkanı bu süreç çerçevesinde Ermenistan cumhurbaşkanıyla buluşmaya hazır olduğunu da söylediʺ dedi.
Warlick, eşbaşkanların Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarıyla buluşacaklarını kaydederek ʺBu Viyana ve St. Petersburg’da yüksek düzeyli buluşmalarla başlayan süreci, çözüm süreci görüşmelerini sürdürme fırsatıdırʺ dedi. Warlick ʺhenüz buluşma mekanı ve gününe ilişkin mutabakat olmamasına karşın başkanların ilk fırsatta buluşacaklarıʺ umudunu ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.