İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni yönetmenin filmi Oscar’a aday gösterildi

Manhattan Short film festivali genç Ermeni film yönetmeni Evelina Barseghyan’ın “Bravoman” kısa filmini “Oscar”a aday gösterdi. Yakın günlerde ABD Film Akademisi, Oscar adayı filmlerin uzun listesi, ardından da kısa listesini yayınlayacak. Ermenistan merkezli PanArmenian.net haber sitesine konuşan  Barseghyan şunları kaydetti: “Bu, “Bravoman” ekibinin başarısı olduğunu söyleyebilir. Manhattan Short film festivali sayesinde film ABD, İsviçre, Büyük Britanya, Avusturalya, Fransa gibi bir çok ülkede izleyicilerle buluştu. Kısa filmler için böyle başarılar, uluslararası jürinin büyük ilgisi ender.”

Manhattan Short festivalnin finaline giren “Bravoman”ın ana karekterini oynayan İgor Segeyev “En iyi erkek oyuncu” adayı gösterilmişti. Film Manhattan Short festivali öncesinde Yerevan “Altın kayısı” ve Cannes film festivallerine katılmış.
Bravoman her akşam tiyatrolara gidip para karşılığında “Bravo” bağıran oyuncu İgor Sergeyev’in canlandırdığı karekteri Andrey hakkında anlatıyor. Andrey, tiyatroda en samimi kızını görmene kadar bu dünyada herkesin yalan söyledeğini düşünüyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.