İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni tarafı yapıcı adımlarını sürdürmeye hazır

Cuhurbaşkanı Serj Sarkisyan bugün Güney Kafkasya ve Azerbaycan Krizi AB Özel Temsilcisi Herbert Salber’i kabul etti. AB Özel Temsilcisiyle önceki buluşmaların açık ve samimi ortamda geçtiğinin altını çizen başkan Sarkisyan, bu seferki buluşmanın da mahiyetiyle aynı olacağı yönünde umudunu ifade etti. Sarkisyan, Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözümü amacıyla taraflar arasında güven ortamının şekillenmesi meselesinde AB’nün yükümlülüklerini yüksek takdir etti.

Başkan Sarkisyan ve Herbert Salber, Viyana ve St. Petersburg buluşmaları sonrası Dağlık Karabağ çatışmasının çözümü müzakere sürecinde son gelişmeler ve varolan duruma yönelik görüş alışverişinde bulundular.
Sarkisyan, Ermenistan tarafından AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları aracılığıyla, sorunun çözümüne barışçı müzakereler aracılığıyla ulaşılması çabalarına ilişkin bilgi verdi ve Ermeni tarafının bölgede barış ve güvenliğin tesisine yönelik yapıcı adımlarını sürdürmeye hazır olduğunu bir kez daha teyid etti.
AB Özel Temsilcisi, Ermenistan ziyareti çerçevesinde aralarında sınır havalisi sakinleriyle de olmak üzere sivil toplum temsilcileriyle de buluşmalar gerçekleştirdiğini belirtti.
Taraflar buluşmada bölgedeki gelişmelere ilişkin bilgi alışverişinde bulundular.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.