İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB’den, Ermenistan’da 30-40 küçük firma ve köylülere organik üretim üniteleri kurmaları için destek

Ermenistan’da 30-40 küçük firma ve köylüler organik üretim üniteleri kurmaları için Avrupa Komisyonu ve Avusturya Kalkınma Ajansından (AKA) destek olacaklar. Bilgi NEWS.am’e açıklamada bulunan Tarım Bakan yardımcısı Armen Harutyunyan’da geldi. Proje çerçevsinde 3 milyon Avro (2.8 milyonu Avrupa Komisyonundan, 0.5 milyonu Avusturya Kalkınma Ajansından) hibe kredi tahsis edilecek. Proje idare kurulunda ilgili kuruluşlar ve Tarım Bakanlığı temsilcileri yer alacaklar.

Proje küçük ve orta çaplı üreticilere organik ürün üretmelerinde destek olacak. Projenin diğer iki unsuru organik üretim ilişkin kamoyu farkındalığının artırılması ve Ermeni ürünlerine uluslararası piyasalarda destek.
Üreticilere teknik ve gerekli madde desteği sağlanacak. Bu destekle, toprak ve üretimi hazırlayıp organik üretim sertifikası edinmek için başvuruda bulunacaklar. Destek için halihazırda 18 firma seçilmiş olup, bunlardan her biri 100 bin Avro teknik destek edinecek.  Anılan üreticiler çok yönlü bir profile sahip olup, bunlar arasında arıcılık, zeytinyağı ezme üniteleri de bulunmakta.
Bir sonraki etapta büyük olmayan 30-40 kadar firma 10 bin Avro’ya kadar destek alacak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.