İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’ın, “İskander M’ ve Smerç sistemlerini kullanabilecek uzmanları var

20 Ekim’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Ermenistan Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin füze ve topçu kuvvetleri kurmay başkan yardımcısı albay Artavazd Yağmuryan, önemli açıklamalarda bulundu. Yağmuryan, Ermenistan hükümetinin, “İskender M” operatif taktik füze sistemlerinin kullanmasına karar verdiği an hasmın mevzilerinin vurulacağını belirtti. Bunun sadece Ermenistan’ın karar vereceği bir konu olduğunu vurgulayan Yağmuryan, diğer ülkelerin bu karara müdahale hakkı olmadığını da sözlerine ekledi.

“İskender M” operatif taktik füze sistemlerini satın almadan önce Ermenistan’ın, bu sistemleri kullanabilecek uzmanlar konusunu da gözardı etmediğini ifade eden Yağmuryan, bu sistemeri kullanma konusunda uzmanlarımızın hiç sorun yaşamayacağını kaydetti.Smerç sistemleri konusuna gelince ise Yağmuryan, henüz 1996 yılında bu alanda özel uzmanların yetiştirildiğini bildirdi.
Ermenistan silahlı kuvvetlerinin silah kullanma ve zırhlı araç bölüm başkanı albay Zorayr Gabrielyan ise, Ermenistan’a “İskander M” sistemleri satmış olan Rusya’nın, bu sistemlerin kullanımına engel olacak hiçbir teknik imkana sahip olmadığına dikkat çekerek, “Bu bizim silahımızdır ve kullanmasını planlamak da bizim elimizde” şeklinde konuştu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.