İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başbakan: Ermenistan ve Arap Dünyası arasında sıkı bağlar oluştu

Ermenistan ve Arap Dünyası arasında sıkı bağlar oluştu.Beyan 19 Ekim’de Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Erivan Büyükelçisi Jassim Mohammad Al-Qasimi’yle buluşması esnasında Ermenistan başbakanı Karen Karapetyan’dan geldi. Başbakanlıktan NEWS.am’e verilen bilgiye göre, Karapetyan Ermenistan ve Arap Dünyası arasında zemininde devletler arası ilişkilerin geliştiği  sıkı bağlar oluştuğunu belirtti. 

Başbakanın ifadesiyle Ermenistan-BAE yüksek siyasi diyalog düzeyi ikili ekonomik bağları nitel yeni bir düzeye yükseltmeye olanak sağlamakta, bunun için yeterli potansiyel ve olanaklar mevcut. Bu bağlamda Karapetyan Hükümetlerarası İkili  Ortak Komisyon faaliyetlerinin canlandırılmasının önemine dikkat çekti.
BAE Erivan Büyükelçisi, Karapetyan’ı başbakanlığa atanması vesilesiyle kutladı, başarılar diledi, iki ülke hükümetleri arasında yoğunlaşan verimli işbirliğinin bundan sonra da gelişip pekişecği kanaatini ifade etti.
Taraflar, son yıllarda ikili bağların dinamik gelişmesine, ticaret hacminde kaydedilen artışa karşın, bunun daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi için ek çabalar uygulanması gerektiğinde mutabık oldular. Taraflar tarım, gıda sanayii, turizm, altyapı vd. alanlarda işbirliği perspektiflerine değindiler, yatırımların cezbedilmesi ve teşvikine ilişkin konuları irdelediler.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.