İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Piotr Switalski: Ermeni gençlerde Avrupalı kimliği çok güçlü

Erivan’da 18 Ekim’de Avrupa Kulübünün resmi açılışı gerçekleştirildi. AB Ermenistan Delegasyonu Başkanı Piotr Switalski, Avrupa kulüpleri düşüncesinin 25 yıl önce Portekiz’de başladığını kaydetti. Swtalski şunları kaydetti: ʺBu düşünce AB üyesi diğer ülkelerde yaygınlaştı hatta Avrupa sınırlarının dışına çıktı. Ermenistan’da gençlerin bu düşünce ve inisiyatiflerle ilgilenmelerinden mutluyum. İnisiyatiflerin Ermenistan’da da yayılması kesinlikle sembolik bir anlam taşımaktadır. Bu, Ermeni gençlerinin Avrupalı kimliğinin çok güçlü olduğuna tanıklık etmektedir. Bu Ermenistan gençliğinin Avrupalı gençlerle sadece AB çerçevesinde olmamak üzere diyalog ve işbirliğinin gerçekleştirilmesi amacıyla bağlar ve temasların korunmasıyla alakadar olduğu anlamına gelmektedir.ʺ

Switalski Avrupa kulüpleri düşüncesinin çok sade olduğunu kaydederek ʺBu özellikle gençler için olmak üzere Avrupa’ya ve Avrupa değerlerine ilişkin enformasyona erişim olanakları yaratmaktadır. Avrupa kulüpleri yardımıyla Ermenistan gençliğinin, özellikle eyaletlerde AB tarafından ülkede gerçekleştirilen programlara ilişkin bilgi edineceğine inanıyoruzʺ dedi.
Ermenistan’da ilk Avrupa Kulübünün Goris’t açıldığını kaydeden Switalski ʺŞimdi Ermenistan’ın merkezinde Erivan’da ikinci Avrupa kulübünü açıyoruzʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.