İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Navasardyan: Ermenistan ve Azerbaycan için stratejik silahların kullanılması global sonuçlara gebe

Elçi ve politolog Arman Navasardyan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın askeri potansiyelinin güvenlik sorununu çözmediği görüşünde… Navasadyan, startejik silahların kullanılmasının global sonuçlara gebe olduğunun altını çizerek ʺErmenistan ve Azerbaycan, züccaciye mağazasındaki iki file benzemekteler. Biz Bakü’yü imha edebiliriz, ancak onlar da Erivan’da aynı şeyi yapabilirler. Buna izin vermemek gerek. Ben güvenliğimizi askeri potansiyelle bağlantılandırmıyorum. Bu ne Ermenistan ne de Azerbaycan için çözüm değilʺ uyarısında bulundu.

***
Elçi ve politolog Arman Navasardyan, Ermenistan ve Azerbaycan’ın askeri potansiyelinin güvenlik sorununu çözmediği görüşünde.
Azerbaycan’ın askeri potansiyelinin artması ve askeri retoriğini yorumlayan Arman Navasardyan, bunda yeni hiç bir şey olmadığını belirterek ʺAzerbaycan aktif şekilde hazırlanıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı karşılıklı tavize gitmeyeceğini duyurdu. Toprakların iadesini, üstüne de Karabağ’ı istiyor. Evet! Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir silah paritesi bulunmakta. Ancak bir şeyler görüş alanı dışında kalmaktaʺ dedi.
Navasadyan, startejik silahların kullanılmasının global sonuçlara gebe olduğunun altını çizerek ʺErmenistan ve Azerbaycan, züccaciye mağazasındaki iki file benzemekteler. Biz Bakü’yü imha edebiliriz, ancak onlar da Erivan’da aynı şeyi yapabilirler. Buna izin vermemek gerek. Ben güvenliğimizi askeri potansiyelle bağlantılandırmıyorum. Bu ne Ermenistan ne de Azerbaycan için çözüm değilʺ uyarısında bulundu.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.