İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Denizli Valisinden Yahudileri Odaklayan “Üst Akıl” Kaçırmalarından Sonra Özür Geldi

Hedefi oldukları beyanlardan HaberTürk kanalıyla haberdar olan Türk Musevi Cemaati TMC, Twitter hesabından vali Ahmet Altıparmak‘a ve kamuoyuna bir twit mesajı yöneltti:“Sn. @a_altiparmak konuşmanızdaki Yahudiliği de hedef gösteren nefret söylemini kınıyoruz ” TMC twitinin ardında AKP İstanbul Milletvekili – TBMM resmi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu aynı kanaldan bir açıklama yaptı: “Bir dini topluluğu hedef alan ifadeler kesinlikle kabul edilemez. Maalesef azınlıkların yaygın kaderidir, mücadele çoğunluk toplumun görevidir. Sayın Valiyi makamının sorumluluğu gereği özür dilemeye davet ediyorum.” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu yazışmalara dahil eden Mustafa Yeneroğlu, Denizli Valisinin panel sırasında sarfedilen ağır ithamları tekrar değerlendirmesini sağladı. Akşam saatlerinde TMC şu twitti yayımladı: “Sn. Valimiz @a_altiparmak yapmış oldukları söylem için özürlerini iletmişlerdir.

***

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Anadolu Ajansı haberine göre Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki “15 Temmuz Darbesi ve Toplumsal Etkileri” panelinde konuştu. ‘FETÖ’ darbe girişimi analizinde şunları söyledi: “Bu akıl, tam Amerika’da yetişmiş İngiliz genleri taşıyan bir Yahudi’nin aklıdır diyorum. Bu, burada bitmeyecek diye düşünüyorum. Bu elbette devam edecektir. Belki oyuncular zamanla değişir ama kurbanları yine Türk ve Müslüman olacak.”
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak ayrıca 15 Temmuz’un büyük bir oyun olduğunu, oyun kurucuların bundan vazgeçmeyeceklerini belirterek, bu oyunu bozmak zorunluluğu taşıdıklarını belirtti:
“Bu akıl, ne bir Amerikalının aklı ne bir kendi başına bir İngiliz’in aklı ne de İsrail’in aklı. Bana göre günümüze evrilmiş bir Haçlı seferidir.“ Altıparmak, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi abdestini alıp eşiyle vedalaştığını belirterek, yaşadıklarını anlattı.
Hedefi oldukları beyanlardan HaberTürk kanalıyla haberdar olan Türk Musevi Cemaati TMC, Twitter hesabından vali Ahmet Altıparmak‘a ve kamuoyuna bir twit mesajı yöneltti:
“Sn. @a_altiparmak konuşmanızdaki Yahudiliği de hedef gösteren nefret söylemini kınıyoruz ” TMC twitinin ardında AKP İstanbul Milletvekili – TBMM resmi İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu aynı kanaldan bir açıklama yaptı:
“Bir dini topluluğu hedef alan ifadeler kesinlikle kabul edilemez. Maalesef azınlıkların yaygın kaderidir, mücadele çoğunluk toplumun görevidir. Sayın Valiyi makamının sorumluluğu gereği özür dilemeye davet ediyorum.” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu bu yazışmalara dahil eden Mustafa Yeneroğlu, Denizli Valisinin panel sırasında sarfedilen ağır ithamları tekrar değerlendirmesini sağladı. Akşam saatlerinde TMC şu twitti yayımladı:
“Sn. Valimiz @a_altiparmak yapmış oldukları söylem için özürlerini iletmişlerdir. Samimi, sorumlu & örnek yaklaşımlarına teşekkür ederiz.” TMC yetkililerinin doğrudan telefonla aranarak iletilen özürü sonrasında Valinin Twitter hesabında bu  beyanlar konusunda şu ana kadar herhangi bir mesaj aktarılmadı.

 https://kehaber.org/2016/10/19/denizli-valisinden-yahudileri-odaklayan-ust-akil-kacirmalarindan-sonra-ozur-geldi/

Yorumlar kapatıldı.