İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan ve Yunanistan’da karşılıklı Yunan ve Ermeni Araştırmaları Merkezleri kurulacak

Ermenistan ve Yunanistan üniversitelerinde Yunan ve Ermeni Araştırmaları Merkezleri kurulacak. Beyan bugün 18 Ekim’de Yunanistan’ın Erivan büyükelçisi Nafsika-Nancy Eva Vraila’yla buluşması esnasında Ermenistan Eğitim ve Bilim bakanı Levon Mkrtiçyan’dan geldi.  

Eğitim ve Bilim Bakanlığından NEWS.am’e verilen bilgiye göre, elçi Vraila’yı Ermenistan’da göreve başlaması vesilesiyle kutlayan bakan Mkrtiçyan eğitim alanında iki ülke ilişkilerinin yeni bir düzeye yükselme kaydedeceğine emin olduğunu ve bu bağlamda  işbirliğinin gelişim ve derinleşmesine yönelik işlevsel adımların önmini kaydetti.
Tebrik çin teşekkür eden elçi, alanda varolan işbirliğine ilişkin olarak, iki dost ülke ilişkilerinin dinamik gelişimi işinde eğitimin rolüne vurgu yaptı.
Buluşmada ana başlık olarak iki ülke hükümetleri arasında  bu yıl Mart ayında Yunanistan’da  2016-2010 Eğitim ve Araştırma Alanında İşbirliği Programı belgesi  yer aldı. Program gereği ortak eğitim programlarının gerçekleştirilmesi için yüksek öğrenim ve araştırma kurumları arasındaki işbirliğinin canlandırılması öngörülmekte. Ermenistan’da Yunan Dili ve Kültürü, Yunanistan’da Ermeni Dili ve Kültürünün yaygınlaştırılması ve geliştirilmsi amacıyla  üniversitelerde Yunan ve Ermeni araştırmaları merkezlerinin kurulması öngörülmekte.
Taraflar programın gerçekleştirilmesinin eğitim alanında  iki ülke ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağı inancındalar. Aynı zamanda anılan belgenin mümkün olan en kısa sürede Ermenistan Millet Meclisinde onaylanmasının temini yönünde gerekli adımların atılmasına hazır olunduğu ifade edildi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.