İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Ermenistan’a yeni silahlar gönderecek

Yerevan’da 14 Ekim tarihinde düzenlendiği KGAÖ Kolektif Güvenlik Kurulu’nun Oturumu sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin Rusya’dan Ermenistan’a yeni silahların gönderilmesi üzere bir anlaşma yaptı. Basında yer alan haberlere göre Vladimir Putin artık gereken talimatları verdi ve önümüzdeki haftalar süreç başlayacak.

Bugün düzenlendiği basın toplantısında askeri uzmanı Sergey Minasyan bu haberleri doğrulayıp ‘’Evet, böyle bir anlaşma var. Ancak şu anda süreç henüz başlamadan Ermenistan’a gönderilecek silahların tipleri hakkında bir bilgi veremem. Sanırım anlaşmalar çok yakında hayata geçirilecek” dedi.
Ermenistan kaynaklı “Aravot” gazetesinde yer alan habere göre ise muharebe ve savunma silahların gönderilmesi öngörülüyor, gönderilecek silahlar listesinde ağır topçu TOS 1A “Solntsepyok” roket sistemleri ve zırhlı araçlar savunma sistemleri de yer alıyor.
Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Yardımcısı Yuri Ushakov,  söz konusu haberleri yorumlayarak “Rusya Ermenistan’ın müttefiki ve anlaşmalara dayanarak silah gönderme hakkına sahip. Bu konuda şaşırtıcı bir şey yok’’ demiş.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.