İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Patrik Kirill, İngiltere’ye giderek bir ilki gerçekleştirdi

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, dün İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti. Böylece İngiltere’ye giden ilk Rus patriği olan Kirill, kentte Meryem’in Ölümü ve Azizler Katedrali’nde bir ayini yönetti.  Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, İngiltere’de bir ilki gerçekleştirecek Rusya Ortodoks Kilisesi’nin Britanya Adaları’ndaki varlığının 300. yıldönümü nedeniyle Londra’ya gitti.

İngiltere’ye giden ilk Rus patriği olan Kirill, ziyareti sırasında bir ayini de yönetti. Russia Today’in (RT) aktardığına göre Kirill “Bugün burada Rus Ortodoks varlığının daha da güçlendiğine şahit olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bunu İngiltere’de yaşayan Rus ve Ukraynalıların sayısının artmasıyla açıklayabiliriz.

Ancak bu ülkedeki Rusça konuşan kişinin bu kadar çok olması, buradaki Ortodoks topluluğunun bu kadar büyümesinin tek nedeni olamaz” ifadelerini kullandı. Rusya Ortodoks Kilisesi Dış İlişkiler Başkanı ve Sözcüsü Metropolit Hilarion, daha önce yaptığı açıklamada Kirill’in ziyareti ikili ilişkilerde zorlu bir dönemden geçen Moskova ve Londra arasındaki diyaloğu güçlendirmek için gerçekleştireceğini belirtmişti. 10

Yorumlar kapatıldı.