İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Barones Cox: Azerbaycan, sivil Ermeni sakinlere karşı hunharlıklar gerçekleştirdi

Uluslararası toplum, Karabağ’da olası askeri işlemleri engellemek için Azerbaycan üzerinde gerekli baskıyı kurmalı. Beyan bugün 15 Ekim’de Erivan’da «Active Youth Organization» tarfından düzenlenen «Büyük Britanya: AB’yi terk eden ilk ülke» temalı konferans esnasında Büyük Britanya Lordlar Kamarası üyesi Barones Caroline Cox’un basın açıklamasıyla geldi.

Barones Cox, Dağlık Karabağ’a son olağan ziyaretini 3 hafta önce yaptığını ifade ederek ʺDağlık Karabağ halkı bu yıl Nisan’da gerçekleşen trajediden çok mağdur oldu. Azerbaycan, sivil Ermen sakinlere karşı bir dizi hunharlıklar gerçekleştirdi. Muharebelerin sona ermesinden sevinçliyim ve durum çok hassas olduğundan ateşkes tekrar tesis oldu. Uluslararası toplumun, Karabağ’da olası askeri işlemleri engellemek ve Azerbaycan kamuoyu çevrelerinde husumet tohumları eken Ermeni karşıtı agresif propagandasını durdurmak için Azerbaycan üzerinde gerekli baskıyı kuracağı yönünde büyük umutlar taşıyorum ʺ dedi.
Barones Caroline Cox, Azerbacan’ın siyasi  tutuklulara yönelik daha medeni ve daha az barbarik, Ermenistan’a yönelik tutumunda  daha az barbarik olması yönünde umudunu ifade etti.
Caroline Cox, Dağlık Karabağ halkının bağımsız olma hakkı olduğunun altını çizdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.