İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Babayan: Dağlık Karabağ çözüm sürecinin kendisinin çözüme ihtiyacı var

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanlığ Basın sözcüsü Davit Babayan, ʺ Biz her zaman çatışmanın çözümü işinde Türkiye’nin aracı olamayacağını, zira bu ülkenin taraftar tutuma sahip olduğunu, dahası bariz Azerbaycan yanlısı ve Ermeni karşıtı tutuma sahip olduğunu söyledik ʺ dedi. DKC Cumhurbaşkanlığı basın sözcüsüne göre,  Sergey Lavrov’un duyurusunun çok önemli, bu Türkiye’nin katılım olanağında hat çizmekte.Yani Türkiye’ye, onun aracı olamayacağı, ancak gerçekten bölgede barış ve istikrar meselesiyle ilgileniyorsa, sözlerle değil işle adım atması ve sınırı açması ima ediliyor.

***
Dağlık Karabağ çözüm sürecinin kendisinin çözüme ihtiyacı var. Rusya Dışişleri bakanı Sergey Lavrov’un duyurusu işte tam da buna yönelikti. Beyan NEWS.am  muhabirine Karabağ sorununun çözüm süreci işinde Türkiye’nin olası rolüne ilişkin Lavrov’un duyurusunu yorumlayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti (DKC) Cumhurbaşkanlığ Basın sözcüsü Davit Babayan’dan  geldi.
Babayan ʺBiz her zaman çatışmanın çözümü işinde Türkiye’nin aracı olamayacağını, zira bu ülkenin taraftar tutuma sahip olduğunu, dahası bariz Azerbaycan yanlısı ve Ermeni karşıtı tutuma sahip olduğunu söyledikʺ dedi.
DKC Cumhurbaşkanlığı basın sözcüsüne göre,  Sergey Lavrov’un duyurusunun çok önemli, bu Türkiye’nin katılım olanağında hat çizmekte.Yani Türkiye’ye, onun aracı olamıyacağı, ancak gerçekten bölgede barış ve istikrar meselesiyle ilgileniyorsa, sözlerle değil işle adım atması ve sınırı açması ima ediliyor.
Babayan, Ermenistan ve DKC’yle olan sınırın açılmasının ardından gelen adım, müzakere sürecinde tam formatın yeniden tesisi ve DKC’nin müzakere masasına geri dönüşü olmalı.
Babayan ʺEğer Türkiye kendisi Ermenistan’la olan sınırını açar ve Azrbaycan üzerinde DKC sınırlarının açılması meselesinde etkili olursa, bu mükemmel bir örnek oluştururʺ dedi ve yüzde yüz bir eminlikle bunun olmayacağının beklenebileceğini ifade ederek sözlerini sürdürdü. Türkiye’nin son duyurusu özellikli bunu ortaya koymakta.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.