İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KGAÖ liderlerinden Karabağ’a ilişkin Viyana ve St. Petersburg’da kabul edilen mutabakatlara destek

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu yıl Viyana ve St. Petrsburg’da Karabağ sorununa yönelik zirvelerde sağlanan mutabakatlara destekleri bilgisini vererek: ʺOturumda Dağlı Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümünün gerekli olduğu teyit edildi,  AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının çatışmanın uluslararası hukuk ilke ve normlarına, BM Tüzük hükümleri, özellikle kuvvet veya kuvvet tehdidine müsaade edilemiyeceği, devletlerin toprak bütünlüğü, hukuki eşitlik ve milletlerin kader tayini hakkı olmak üzere Helsinki Nihai Senedi zeminindeki çabalarına destek ifade edildiʺ dedi.

***
Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü  (KGAÖ) üyesi ülke liderleri  kabul ettikleri duyuruda Karabağ sorununun çözümüne ilişkin Viyana ve St. Petersburg zirve sonuçlarına destek ifade edildi.
Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, KGAÖ Kolektif Güvenlik Konseyi (KGK) oturumu sonuçları çerçevesinde düzenlenen basın brifinginde, sorunun çözümüne yönelik cephe hattında gerilimin tırmanmasının önlenmesi, durumun stabilizasyonu ve barışçı sürecin ileri taşınması için koşulların yaratılmasına yönelik KGAÖ’lü partnörlerin bu yıl Viyana ve St. Petrsburg’da Karabağ sorununa yönelik zirvelerde sağlanan mutabakatlara destekleri bilgisini vererek:
ʺOturumda Dağlı Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümünün gerekli olduğu teyid edildi, AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının çatışmanın uluslararası hukuk ilke ve normlarına, BM Tüzük hükümleri, özellikle kuvvet veya kuvvet tehdidine müssade edilemiyeceği, devletlerin toprak bütünlüğü, hukuki eşitlik ve milletlerin kader tayini hakkı olmak üzere Helsinki Nihai Senedi zeminindeki çabalarına destek ifade edildiʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.