İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da “Yerevan Jazz Fest 2016” Festivali başladı

Uluslararası “Yerevan jazz Fest 2016”  Festivali, 13 Ekim’de  start verdi. Festivalin açılışı, dünyaca ünlü Amerikalı jazz şarkıcısı Dee Dee Bridgewater’in konseriyle yapıldı. Ermenistan başkentinde artık ikinci yıl gerçekleşen Uluslararası “Yerevan jazz Fest” Festivali, Amerikan jazz endüstrisinin kurucusu, Miles Davis’in, Louis Armstrong’un ve Keith Jarrett’in prodüktörü olan ve ayrıca “Grammy” ödülüne de layık görülen Ermeni kökenli George Avagyan’a ithaf olunuyor.

Dünyaca meşhur müzisyenler Joss Stone, Alina Yengibaryan ve birçok ünlü isimler de bu yıl Festival çerçevesinde konser verecek. Ermenistan’dan ise Levon Malakhasyan, Armen usnunts’un yönetimindeki Ermenistan Devlet Jazz Orkestrası, Armeni Tutuncyan (Çiko) Festival’e katılacak.
Bu kaçsamda 14 Ekim’de, Ermeni müzisyenlerin katılımıyla bir açık hava konseri de düzenlenecek. Ermenistan Jazz Derneği ile “Mezzo Production” tarafından düzenlenen “Yerevan Jazz Fest 2016”, 16 Ekim’e kadar devam edecek.
Dee Dee Bridgewater Kimdir?
Kendi zamanının en iyi şarkıcılarından biri olan Dee Dee Bridgewater, üç kez “Gammy” ödülüne layık görüldü. Bir dönem Fransa’da yaşamış olan  Bridgewater, şarkıcı olmanın yanısıra tiyatro oyuncusu olarak da kendini geliştirdi. Ünlü sanatçı,  “Tony” ödülünü kazandı, ayrıca 1990 yılında ise Sanremo Festivalinin baş ödülüne layık görüldü. Bridgewater, ayrıca dünyaca ünlü şansonye Charles Aznavour’un TV Şov’unda çalıştı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.