İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin Yerevan’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan’a geldi. Ermenistan kaynaklı “Armenpress” haber ajansının haberine göre, Zvartnots havalimanında Putin’i Ermenistan Cumhurbakanı Serj Sarkisyan karşıladı. Rusya, Tacikistan, Kırgızistan, Beyaz Rusya Devlet Başkanları ile Kazakistan Başbakanı, 14 Ekim’de Yerevan’da yapılacak Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü’nün (KGAÖ) kolektif güvenlik konseyi oturumuna katılmak üzere Ermenistan’da bulunuyor. Oturumu, Örgütün 2015-2016 dönem başkanlığını üstlenen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan yürütecek.

Oturumda, KGAÖ geçen yılki zirvelerde alınan kararların hayata geçirilme süreçleri, kolektif güvenliğin sağlanmasının çağdaş sorunları, 2025 yılına kadar KGAÖ kolektif güvenlik stratejisi ile KGAÖ kriz merkezi oluşturulmasına dair karar tasarıları, KGAÖ faaliyetlerinin geliştirilmesine ve uluslararası teröre karşı mücadeleye dair kararların hayata geçirilmesi ele alınacak.
Aynı zamanda birçok siyasi duyuruların da açıklanması öngörülüyor. KGAÖ üye ülkeleri, oturumda Örgütün genel sekreteri ile ilgili de karar verecek.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.