İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri: Türkiye’yi, Dağlık Karabağ sorunu çözüm sürecinden mümkün olduğunca uzak tutmak gerek

Erivan resmi çevreleri  daha önce olduğu gibi Türkiye’nin, Dağlık Karabağ sorunu çözüm sürecinden mümkün olduğunca uzak tutmak gerektiği düşüncesinde. Beyan NEWS.am muhabirine RF Dışişleri bakanı Sergey Lavrov’u, Türkiye’nin Karabağ sorununun çözüm sürecinde olumlu rol oynayabileceğine ilişkin sözlerini yorumlayan Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın sözcüsü Tigran Balayan’dan geldi. Balayan sözlerinde şunları kaydetti: ʺErivan resmi çevreleri  daha önce olduğu gibi Türkiye’nin, Dağlık Karabağ sorunu çözüm sürecinden mümkün olduğunca uzak tutmak gerektiği düşüncesindeʺ.

RIA-Novosti’nin verdiği habere göre Lavrov şunları kaydetmişti:
ʺEğer Ermenistan ve Türkiye, Karabağ sorunuyla şartlandırmaksızın mutabakatlarına geri dönerlerse, biz sadece seviniriz, ancak öylesi bir hissiyata sahibiz ki, Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecinde ilerlemenin, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesinde ana bir unsuruna dönüşebileceği düşüncesindeyizʺ.
Lavrov Türkiye’yi, Dağlık Karabağ, Ermenistan tecritinin kaldırılması, bölgede ekonomik, lojistik, ulaştırma ve altyapıda normal işbirliği temin ederek olumlu rol oynayabilecek bir etmen olarak nitelendirdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.