İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Bezciyan okulunun bütçe açığını kapamak için 415 bin TL toplandı

Okullar yararına kurulan sevgi sofralarında (Madağ) 9 Ekim Pazar günü sıra Bezciyan’daydı…  Açılış konuşmasını yapan Kumkapı Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkanı Hrant Moskofyan, vakfa ve bütçeye ilişkin bilgi verdi. Madağda Bezciyan Okulu için, ihtiyaç olarak açıklanan toplamdan 135 bin TL eksikle, 415 bin TL toplandı. 

***
Ermeni Bezciyan okulunun bütçe açığını kapamak için 415 bin TL toplandı
Okullar yararına kurulan sevgi sofralarında (Madağ) 9 Ekim Pazar günü sıra Bezciyan’daydı.
“Agos” gazetesinin bildirdiğine göre Kumkapı Meryem Ana Patriklik Kilisesi’nde Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde yapılan Badarak ayininin ardından, Bezciyan Okulu yararına kurulan sevgi sofrası düzenlendi. Etkinliğe CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ermenistan Daimi Temsilcisi Arsen Avagyan, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Yeniköy Rum Ortodoks Panaia Kilisesi Vakıf Başkanı Laki Vingas, Diramayr Mari Mutafyan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Fahri Danışmanı Nadya Taşel, Bakırköy Belediye Meclis Üyeleri Nurhan Çetinkaya ve Margrit Dikme, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Nurhan Palakoğlu hayırseverlerden Aret Egan, Hayk Arslanyan ve Efrim Bağ da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Kumkapı Meryem Ana Kilisesi Vakfı Başkanı Hrant Moskofyan, vakfa ve bütçeye ilişkin bilgi verdi. Geçen yıllarda bütçenin denk olduğunu, bu yıl ise 550 bin TL açık olduğunu belirten Moskofyan, bu açığın sebebini şöyle açıkladı: “Geçen yıllarda bütçemiz denkti fakat bu kez üç yıllık bir denetim geçirdik ve o dönemde Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın arasında kaldık. Geçen yıl okulumuzdan ayrılan personel ve servis giderlerimiz nedeniyle böyle bir bütçe açığıyla karşılaştık. Bu konuda herhangi bir yönetim hatası yoktur.”
Moskofyan’ın ardından, okulun yeni müdürü Talin Nayir bir konuşma yaptı. Bezciyan Okulu’nun tarihini anlatan Nayir, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilere başarılar diledi.
Kapanışta konuşan Başepiskopos Ateşyan, “Sıkıntılarımız çok, sıkıntısız toplum olmaz. Bu sorunları ve sıkıntıları bir arada olarak çözmeliyiz. Birbirimize bağlı kalıp sorunlar üzerinde tartışmamız gerek” dedi.
Madağda Bezciyan Okulu için, ihtiyaç olarak açıklanan toplamdan 135 bin TL eksikle, 415 bin TL toplandı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.