İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lena Chamamyan Zorlu PSM’de sahne alacak

Ermeni asıllı Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan, Zorlu Performans Sanatları Merkezinde konser verecek. Geleneksel doğu melodilerini batı klasikleriyle…Geleneksel doğu melodilerini batı klasikleriyle bir araya getiren sanatçı, 22 Ekim’de sevilen şarkılarını yorumlayacak. İlk albümü “Hal Asmar El-lon”u 2006’da yayımlayan genç sanatçı, ardından Hüsnü Şenlendirici ve Volkan Çanakkaleli’nin de yer aldığı ikinci albümü “Shamat”ı müzikseverlerle buluşturdu.

Gloria Scalchi ve Carmen Villata’yla klasik müzik eserlerini yorumlayan Chamamyan, Meredith Monk ve Manfred Leuchter ile dünya müziği ve caz, Arax Tchekidjian’la da geleneksel Ermeni müziği üzerine çalışmalarda bulundu.
Suriye’de yayınlanan dizilerin yanı sıra Arap ve Ermeni filmleri için yaptığı müziklerle dinleyici kitlesini genişleten sanatçı, Liverpool’daki St George’s Hall ve Hamburg’da Kampnagel gibi dünya çapında mekanlarda da sahne aldı.
Göksel Baktagir’in eşlik edeceği sanatçı, konserin ardından “Lawnan” (2 Renk) isimli albümü hayranları için imzalayacak.
AA

Yorumlar kapatıldı.