İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, tembellik ve cahillik açısından birinci sırada

Türkiye, tembellik ve cahillik açısından birinci sırada
Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) “Bir Bakışta Toplum” raporuna göre Türkiye, çalışmayan ve okumayan gençlerin yüzde 35 oranı ile OECD ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor… Türkiye’nin kadın nüfusu arasında çalışmayan ve eğitim/öğretim görmeyenler oranı ise yüzde 46’dır. Aynı rapora göre Türkiye nüfusunun her 6 kişiden biri yoksuldur.

***
Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) “Bir Bakışta Toplum” raporuna göre Türkiye, çalışmayan ve okumayan gençlerin yüzde 35 oranı ile OECD ülkeler listesinde ilk sırada yer alıyor.
2014 yılında Türk gençlerin yarısından fazlası lise eğitimini tamamlamadı. Bu  sonuç, Meksika’dan sonra OECD’deki en yüksek oran.
Türkiye’nin kadın nüfusu arasında çalışmayan ve eğitim/öğretim görmeyenler oranı ise yüzde 46’dır. Aynı rapora göre Türkiye nüfusunun her 6 kişiden biri yoksuldur.
Kişilerarası güven açısından Türkiye’de çok düşük bir oran kaydedildi, nüfusunun sadece yüzde 12’si diğerlerine güven duyduğunu ifade etti. Yaşlılar arasında ise sadece yüzde 68’i, güvenebilecekleri akraba ya da arkadaşları olduğunu dile getirdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.