İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avrupa Ermeni Davası Konseyinden Suriyeli Ermenilere yardım girişimi

Ermeni Davası Konseyinin iletişim sorumlusu Peto Demirciyan, konuyla ilgili “ArmenPress”e  konuştu… Demirciyan, “Avrupa Ermeni Davası Konseyi, Suriyeli Ermenilere yardım sağlama konusunda farklı görüşmeler yapıyor. Biz, Avrupa Birliğinin bazı müdürlükleri ile iletişim halindeyiz. Belçika Parlamentosu milletvekilleri ile de görüşmeler yapılıyor”, şeklinde konuştu. Ermeni Davası Konseyi’nin daha önce de benzeri tecrübenin olduğunu dile getiren Demirciyan, Suriye ve Irak Ermenilerine daha önce Belçika Dışişleri Bakanlığı vesilesiyle yardım gönderdiklerini ifade etti. Bunun dışında, durumun incelenmesi için bu ülkelere heyetler de gönderildi.

***
Avrupa Ermeni Davası Konseyinden Suriyeli Ermenilere yardım girişimi
Halep Ermenilerine yardım sağlama konusu, Ermeni Devrimci Federasyonu’nun Avrupa Ermeni Davası Konseyinin dikkat merkezinde.  Ermeni Davası Konseyinin iletişim sorumlusu Peto Demirciyan, konuyla ilgili “ArmenPress”e  konuştu.
Demirciyan, “Avrupa Ermeni Davası Konseyi, Suriyeli Ermenilere yardım sağlama konusunda farklı görüşmeler yapıyor. Biz, Avrupa Birliğinin bazı müdürlükleri ile iletişim halindeyiz. Belçika Parlamentosu milletvekilleri ile de görüşmeler yapılıyor”, şeklinde konuştu.
Ermeni Davası Konseyi’nin daha önce de benzeri tecrübenin olduğunu dile getiren Demirciyan, Suriye ve Irak Ermenilerine daha önce Belçika Dışişleri Bakanlığı vesilesiyle yardım gönderdiklerini ifade etti. Bunun dışında, durumun incelenmesi için bu ülkelere heyetler de gönderildi.
Ermeni Davası Konseyi’nin iletişim sorumlusu, ileride de Suriye ve Lübnan’a heyetler gönderme konusunun kunuşulmakta olduğunu bildirdi. Heyette, Konsey ile Belçika Parlamentosu’nun üyelerinin yer alacağı öngörülüyor.
Hatırlanacağı üzere, Halep’te Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı  Nor Gyuğ ve Villalar mahallelerin, 30 Eylül ve 3 Ekim tarihlerinde bombardımana tabi tutulmuştu. Bombardıman neticesinde Ermeni vatandaşlar arasında can kaybı ve yaralanmalar yaşanmıştı.
Ermenistan Cumhurbaşkanının talimatıyla Suriye’ye uçaklarla insani yardım gönderilirken, Ermenistan hükümeti de, Suriyeli Ermenilere yardım için yaklaşık 100.000 ABD dolar ayırmaya karar verdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.