İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan New York’ta Amerkan Ermeni Kongresi Direktörler Kurulu üyeleriyle buluştu

Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan 10 Ekim sabahı New York’ta Amerikan Ermeni Kongresi Direktörler Kurulu üyeleriyle buluştu.Taraflar Ermeni dünyası gündemindeki meseleler,  Amerikan Ermeni Kongresi  faaliyetlerinde öncelikler, dinamik gelişen Ermeni-Amerikan ilişkileri ve bunların önümüzdeki süreçte pekişimi ve derinleşmesi olanaklarına değindiler.

Uluslararası güncel sorunlar, Güney Kafkasya bölgesindeki tehditler, Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yönelik müzakere sürecinde son etap ve varolan sorunlar, Suriye’de devam eden askeri işlemler sonucu oluşan mülteci sorununa yönelik görüş alış verişinde bulundular. Bu bağlamda başkan Sarkisyan ve Amerikan Ermeni Kongresi Direktörler Kurulu üyeleri  Suriye’deki soydaşlar yanısıra askeri işlemler maduru dost Suriye halkına Ermenistan Cumhuriyeti ve farklı Ermeni kuruluşları tarafından ortak çabalarla gösterilen desteğe ilişkin konuları irdelediler.
Başkan Sarkisyan buluşma katılımcılarının  sorularını yanıtladı, Ermenistan’ın ekonomik gelişim seyri ve perspektifleri, Ermenistan yeni hükümetinin beklentilerine ilişkin bilgi Verdi.
Başkan Sarkisyan Birleşik Devletlere ziyareti çerçevesinde «Ermeistan» Yatırım Forumuna katılacak.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.