İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Occhi della Guerra: Avrupa Suriye Ermenilerine kapılarını kapatıyor

Avrupa Suriye Ermenileri önünde kapılarını kapatıyor ve çokları Ermenistan’a gidiyor. İfade İtalyan gazeteci Simone  Zopellaro’nun Occhi della Guerra’da yer alan makalesiyle geldi… Türkler tarafından gerçekleştirilen Soykırımdan yüz yıl sonra Yakın Doğuda yeni bir soykırım gerçekleştirilmekte, uluslararası toplum tekrar buna dikkat göstermemekte. Suriye’de yaşayan yüz bini aşkın Ermeni’den şimdi sadece birkaç bin kişi kalmış durumda. Kalanlar öldürüldü veya dünyanın farklı köşelerine kaçtılar. Suriye’de kalmaya devam eden az sayıdaki Ermeniler hayatını kaybetmeye devam etmekte. (Tanrım, ne zaman bitecek bu halkın ızdırabı? HYETERT)

**
Avrupa Suriye Ermenileri önünde  kapılarını kapatıyor ve çokları Ermenistan’a gidiyor. İfade İtalyan gazeteci Simone  Zopellaro’nun Occhi della Guerra’da yer alan makalesiyle geldi.
Makalede şunlar kaydedildi:
ʺKüçük Ermenistan, Suriye’de 5 yılı aşkın bir süredir devam eden savaş sonucu 20 bini aşkın mülteci kabul etti.  Nüfusu ve kabul ettiği mülteci oranıyla Ermenistan Avrupa’da üçüncü ülke. Onlardan çokları bu ülkenin ekonomik sorunlarıyla karşılaştı. Ancak Avrupa kapılarını kapatmakta, bunun için de çokları Ermenistan’a gitmeye devam etmekte.
Ermenistan yönetimi ise daima Assad’ın yönetimini destekledi. Ve Ermenistan’ın geleneksel müttefiki Rusya’nın askeri müdahalesi bu bağları sadece pekiştirdi.
Türkler tarafından gerçekleştirilen Soykırımdan yüz yıl sonra Yakın Doğuda yeni bir soykırım gerçekleştirilmekte, uluslararası toplum tekrar buna dikkat göstermemekte.
Suriye’de yaşayan yüz bini aşkın Ermeni’den şimdi sadece birkaç bin kişi kalmış durumda. Kalanlar öldürüldü veya dünyanın farklı köşelerine kaçtılar. Suriye’de kalmaya devam eden az sayıdaki Ermeniler hayatını kaybetmeye devam etmekte.
Geçtiğimiz hafta Halep’te 4 Ermeni hayatını kaybetti. Onlardan biri 12 yaşındaki kardeşiyle beraber  20 yaşındaki Mirey Hindoyan’dı. Yüzme şampiyonu olan Mirey, üniversite 3. Sınıfta öğrenim görmekteydi.ʺ
Ermenistandan haberler – NEWS.am

https://news.am/tur/news/351030.html

Yorumlar kapatıldı.