İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dilican, UNESCO “Öğrenen Şehirler Küresel Ağı”na katıldı

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dilican’ı “Öğrenen Şehirler Küresel Ağı”na (GNLC) dahil etti. Söz konusu ağ, üye şehirler arasındaki ikili öğrenmeyi, diyalogu, karşılıklı bağlantılarla ilişkileri destekleyerek kapasite geliştirmeye imkan sağlamayı, öğrenen şehirler inşa etme sürecinin tanınmasını ve dünya şehirlerindeki hayat boyu öğrenme uygulamalarının desteklenmesini amaçlıyor. 

Dilican ilçe programı müdürü Rubina Ter-Martirosyan UNESCO tarafından böyle bir unvana laik görüldüğünün bütün Dilicanlılar için büyük bir şeref olduğunu ve unvanı kazanma konusunda şehirdeki “United World College”in (UWC) özel okulunun önemli bir rol oynadığını açıkladı.
11 Ekim 2014’te Ermenistan Tavush İdare Bölgesindeki Dilican şehrinde “UWC” (United World College) özel okulu açılmış. Okul Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda “Dünya Birleşmiş Kolejler” (öğrenme ağının ilk okuludur.
2023 yılında kolejde 650 öğrenciyi ve 60 oğretmeni kabul etmeyi planlanıyor. Eğitim, dünya önde gelen üniversiteleri tarafından tanınan IB Diploma programıyla yapılıyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.