İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Türk Akımı” anlaşması imzalandı; Erdoğan ve Putin’den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin ile Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi. Dünya Enerji Zirvesi için İstanbul’a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, konferansın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Mabeyn Köşkü’nde saat 17.10’da başlayan görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. İki ülkenin enerji bakanları “Türk Akımı” anlaşmasını imzaladı. “Türk Akımı” ile Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz aktarılması planlanıyor.

Ayrıca Türkiye’nin hava savunma sistemi için Rusya’dan teklif alacağı da bildirildi.
Kameraların karşısında geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, ortak açıklama yaptı.
“NORMALLEŞME SÜRECİ DEVAM EDECEK”
Basın toplantısında sözü ilk olarak Erdoğan aldı. Erdoğan şunları söyledi:
“Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin aynen devam edeceğine inancım tamdır. Bölgedeki mevcut görüşmeler çok hassas konu. Suriye konusunu etraflıca ele alma imkanımız oldu. Bu konuda ne gibi işbirliği yapabiliriz bunların değerlendirmesini yaptık. Halep’te insani yardım konusunda ne gibi bir strateji uygulayalım ki insanlar barışıa ve huzura kavuşsunlar. Türk akımı konusunun da aramızda değerlendirmesini yaptık. Sürecin hızlandırılması konusunda da az önce atılan imza ile noktayı koyduk.”
DOĞALGAZDA İNDİRİM
Sözü ardından Putin aldı. Putin özetle şunları söyledi:
“Bugün Rusya hükümeti bir karar aldı. Türkiye’den ihracatta bazı kalemlerdeki kısıtlamaları kaldırma kararı aldık. Türkiye’den narenciye ve yaşsebze-meyve gibi bazı tarım ürünlerinin ihracatındaki kısıtlamaları kaldırma kararı aldık. Türkiye’ye verilen doğalgazın fiyatında indirim konusunda mutabık kaldık.”

Kaynak: NTV

Yorumlar kapatıldı.