İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’da Hristiyan mültecilere ayrımcılık çağrısı

Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel’in kardeş partisi ülkelerine alınacak sığınmacılarda Hristiyanların öncelikli olmasını istediklerini ifade etti. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik partisi (CSU) sığınmacılara ve göçmenlere yönelik tutumunu sertleştiriyor. 4-5 Kasım’da kongreye gidecek olan CSU, kurultayda burkanın yasaklanması ve çifte vatandaşlığın kaldırılması yönünde karar almaya hazırlanırken, Batılı Hristiyan kültüründen gelen göçmenlere öncelik verilmesini istiyor.(Yaşananları görünce hak vermemek mümkün mü? HYETERT)

ÖNCELİK BATI KÜLTÜRÜNDEKİ MÜLTECİLERE
Yılda en fazla 200 bin sığınmacı alınmasını talep eden CSU, sınırda transit bölgeler oluşturulmasını ve sığınma hakkı elde edemeyecek olanların hemen buradan geri gönderilmesini savunuyor. Bir ülkenin kimleri alacağına kendisinin karar vermesi gerektiğine dikkat çeken CSU’nun kurultay bildirgesinde, “Gelecekte öncelik bizim batı kültüründen gelen sığınmacılara verilmeli. Biz, ülkemizin göçmenler ya da sığınmacılar tarafından değiştirilmesine karşıyız. Biz ülkemize gelenlere değil, onlar bize uymalı” ifadelerinin yer aldığı belirtiliyor.
Alman basınına yansıyan haberlere göre, CSU çok kültürlülük yerine egemen kültür anlayışını savunuyor ve bunun Bavyera Anayasası’na da girmesini istiyor.
Burka ve nikap gibi giysileri tamamen yasaklamak isteyen parti, kamusal alanda ve mahkemelerde başörtüsüne de karşı. Sığınmacıların geldiği ülkelerdeki göç nedenlerinin ortadan kaldırılmasının ardından derhal bu kişileri geldikleri ülkelerine göndermeyi savunan CSU’nun kurultay bildirgesinde, AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasını savunurken, vize serbestisine ise karşı çıktığı belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.