İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Paris Belediye Başkanı Yerevan’daki Ermeni Soykırımı anıtını ziyaret etti

Yerevan Beşediye Başkanı Taron Margaryan’ın daveti üzerine 7 Ekim’de Ermenistan’a gelen Paris Belediye Başkanı Ann Hidalgo, bugün Yerevan’daki Ermeni Soykırımı’nın kurbanları Tsitsernakaberd anıtını ziyaret etti. Ann Hidalgo, Tsitsernakaberd anıtına çiçekler bıraktı ve çelenk koydu.

Ziyaret sırasında Hidalgo’yu Paris Belediye Meclisi heyeti, Yerevan  Belediye Başkan Yardımcısı Karen Areyan, Fransa’nın Yerevan Büyükelçısı, Ermeni Soykırımı müze-enstitüsünün müdürü Hayk Demoyan ve Yerevan Belediye Meclisi üyeleri eşlik etti.
Gazetecilere konuşan Hidalgo 2. kez ziyaret ettiği Ermeni Soykırımı müzesinden çok etkilendiğini bildirdi. Ermeni Soykırımı’nın Fransa, Fransa başkenti ve halkı için önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Hidalgo “Soykrırım hikayesi Fransa’nın kalbine çok yakın bir yer tutuyor, çünkü aramızda roluna çok büyük önem verdiğimiz Ermeni Cemaati var” dedi.
Hidalgo, Soykırım müzesinin anı defterine bıraktığı notla gerçeği tanıma mesaj verdiğini söyleyerek “Bu not, dünyaya gerçeği kabul etme ve Ermeni Soykırımını tanıma çağrısı idi” dedi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

http://www.ermenihaber.am/tr/news/2016/10/08/Paris-Yerevan-Ermeni-Soyk%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1-Hidalgo/91095

Yorumlar kapatıldı.